Sinds een tijdje ben ik een leuke samenwerking aangegaan met House of Useless. Dit is de onderneming van Yasmina en zij ontwerpt en maakt prachtige handgemaakte kleding in 70s stijl. Helemaal m’n ding en we bleken dus verder ook een goede match! Dat heeft er nu toe geleid dat we samen een vintage kledingverkoop hebben gehouden en binnenkort komen we zelfs met een door ons samengestelde kledingcollectie. Vandaag laat ik je alvast wat beelden zien en geef je meer info!

kledingcollectie kantha jasjes

Haarbandjes van restmaterialen

Allereerst kwamen we op het idee om samen haarbandjes te gaan maken. Je kent ze misschien wel; de stoffen haarbandjes waar een ijzerdraad in zit zodat ze goed op je hoofd blijven zitten. Ik had ze al vaker zelf gemaakt en we besloten om deze haarbandjes samen van reststoffen te gaan maken. Yasmina bewaart eigenlijk alle restjes stof in haar atelier die overblijven van collecties en dit was een mooi moment om daar wat mee te gaan doen. We maakten samen een patroon, lieten labels maken en gingen aan de slag met de vele mooie stoffen uit het atelier. Zo is er een prachtige collectie ontstaan van unieke haarbandjes, die allemaal met de hand door ons gemaakt zijn. In beperkte oplage, want allemaal van restjes stof en een enkele van een vintage stof.

Deze toffe haarbandjes komen a.s. zondag te koop om 12.00 uur op onze Instagram accounts.

Kledingcollectie uit India

Naast door ons zelf gemaakte accessoires en in de toekomst ook kleding, hebben we ook mooie dingen kunnen inkopen. Deze items worden met de hand gemaakt in India van te gekke vintage materialen.

Kleurrijke kantha jasjes

Allereerst hebben we kleurrijke kantha jasjes. Kantha is een traditionele techniek waarbij oude sari’ op elkaar worden genaaid en doorgestikt. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. De stoffen van onze jasjes zijn dan ook allemaal vintage en geen enkel jasje is hetzelfde. De kantha jasjes bestaan uit verschillende lappen van deze kantha stof en bevatten dus allemaal verschillende patronen en kleuren. Het leuke hieraan is dat je de jasjes dus ook binnenstebuiten kunt dragen! Eigenlijk koop je dus twee jasjes voor de prijs van één 😉

Alle handgemaakte kantha jasjes hebben aan één kant zakken en lusjes voor een riempje. Je krijgt er ook altijd een bijpassende riem bijgeleverd. De jasjes zijn in twee verschillende maten verkrijgbaar; S-M en L-XL.

Vrolijke toilettasjes

De toilettasjes zijn ook allemaal even kleurrijk en voorzien van prachtige printjes. Ook deze zijn weer gemaakt van een prachtige doorgestikte stof. De binnenkant is bekleed met waterafstotend materiaal, waardoor ze ook praktisch in gebruik zijn. Aan de rits zit nog een leuk kwastje en aan de binnenkant zijn er meerdere vakjes. Deze toilettasjes kun je prima voor je make-up gebruiken, zowel thuis als onderweg. Maar ook voor andere dingen zijn ze superhandig! Zo gebruik ik er eentje voor m’n naaispulletjes en een vriendin van mij gebruikt hem als hoesje voor een extra luier en accessoires voor in haar tas.

Unieke haarbandjes

Naast onze eigen gemaakte haarbandjes, hebben we ook nog een ander soort haarbandje, maar dan gemaakt in het atelier in India. Deze zijn voorzien van een elastische band achter en aan de voorzijde is de stof gekruist, wat een leuk effect geeft. Door het elastiek blijven deze ook supergoed op je hoofd zitten. De haarbandjes zijn weer allemaal uniek en hebben de meest prachtige kleuren en patronen. Sommige hebben opgestikte pailletten als detail, anderen hebben juist een geborduurd detail. Allemaal even leuk dus!

Meer info over onze kledingcollectie

Er zit nog meer aan te komen, dus dit is pas het begin. Ook hebben we nu van alles een beperkte oplage, omdat we uiteraard eerst even willen kijken hoe alles gaat lopen. Als het goed gaat, komt er uiteraard meer!

De door ons gemaakte haarbandjes van reststoffen komen dus a.s. zondag 6 juni om 12.00 uur beschikbaar op Instagram. Voor de overige collectie komen we binnenkort met een datum. Ook deze collectie zal in eerste instantie via Instagram te koop komen. In de toekomst willen we zeker ook de optie bieden om fysiek te komen shoppen met een pop-up sale. Daarbij kunnen we dan zowel deze collecties, als ook door ons verzamelde vintage kleding aanbieden.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!