Je koffer of weekendtas inpakken is altijd weer even een klusje. Met een zonvakantie in het vooruitzicht ben je er meestal wel snel uit wat voor kleding er mee moet. Ga je echter naar een bestemming met wisselvallig weer, dan vraagt het inpakken om iets meer planning. Vandaag mijn 9 tips voor kleding die je mee moet nemen om goed beslagen ten ijs te komen.

1. Lange en korte jurk

Een jurk inpakken is altijd een goed begin. Ik ga dan het liefst voor zowel een lange als een korte jurk. Als je een maxi dress inpakt in een luchtige stof, zoals katoen, is die geschikt voor zowel warme als minder warme dagen. Mocht het opeens toch echt goed weer worden, dan is een kort jurkje ook handig om mee te hebben. Daarnaast kun je jurken ook prima combineren met een lekker vest of truitje erbij op frisse dagen.

2. Jumpsuit

Een jumpsuit is net als een jurk een lekker all round kledingstuk. Je hebt met 1 item namelijk meteen een hele outfit. Zorg ook hier voor een jumpsuit van een luchtig materiaal, zodat deze op verschillende momenten inzetbaar is. Kies verder voor een exemplaar waar je ook nog goed een shirt onder kunt dragen of juist een vest eroverheen. Zo kan zo’n jumpsuit ook op elk moment van pas komen. Geen jumpsuit in de kast? Check nog even snel je favoriete webshop onder de categorie jumpsuit dames voor goede opties.

3. Tuinbroek

In plaats van een jumpsuit, vind ik een tuinbroek ook een top item om in je koffer te hebben. Juist voor een bestemming met wisselvallig weer, kan zo’n pak heel goed van pas komen. Ik ga het liefst voor een relaxed exemplaar van denim. Op een warme dag draag je er een topje onder, op een koudere dag kun je er een trui onder aantrekken.

4. Korte broek

Voor een bestemming waarbij het weer nog niet helemaal zeker is, zou ik het houden bij slechts 1 korte broek. Kies voor eentje waar je zo’n beetje elk bovenstuk bij kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan een denim short of eentje in een opvallende kleur die je combineert met meer neutrale bovenstukken.

5. Witte blouse

Een witte blouse kun je met alles combineren. Open te dragen over een jurkje, een complete outfit met je shorts erbij of trek hem aan onder je tuinbroek. Ook altijd leuk over je bikini en geeft meteen een goede look voor op het strand.

kleding inpakken wisselvallig weer

6. Trui

Als het weer wat onzeker is, pak ik verder altijd een trui of sweater in. Kies voor een natuurlijk materiaal, zodat deze met elk weertype dienst kan doen. Ook handig om goed te checken of je je trui met alle onderstukken die je mee hebt kunt combineren en het liefst ook met de jurkjes die je mee hebt. Ik kies bijvoorbeeld voor een grofgebreid katoenen exemplaar in neutrale kleur. Een goed kledingstuk voor frisse dagen, maar ook voor ‘s avonds als het na een zomerdag wat afkoelt.

7. Laarzen

Voor een vakantie naar een plek waar het weer wat wisselend is, ga ik ook altijd voor 1 paar laarzen in m’n koffer. Laarzen kun je heel goed combineren onder een kort jurkje als het zo rond de 20 graden is. Maar ze doen het ook prima als het echt slecht weer is. Dan heb je daarnaast eigenlijk alleen nog een paar slippers nodig en dan ben je er wel qua schoeisel.

8. Muiltjes of slippers

Zoals gezegd, is een paar slippers vrij onmisbaar in je weekendtas of koffer. Ik ga het liefst voor een paar comfortabele muiltjes. Deze kun je aantrekken in het huisje of caravan, maar bij goed weer ook gewoon naar buiten. Staat leuk onder een jurkje of korte broek, maar ook onder de eerder genoemde tuinbroek.

9. Legging

Als laatste vind ik een legging altijd heel handig om in te pakken voor een vakantie die niet perse een zonvakantie gaat zijn. Een legging kun je onder een lange jurk aan als het fris is. Maar een goede legging is ook ideaal voor tijdens een wandeling in de regen. Kies voor een basic zwart exemplaar of juist voor een toffe legging met print.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!