Ga je binnenkort naar een housewarming? Dan wil je natuurlijk wel met een leuk cadeautje aan komen zetten. Zeker als je nog niet eerder in het nieuwe huis van je vrienden bent geweest, is het soms lastig om iets te geven voor het interieur. Je wil natuurlijk niet met een cadeautje komen dat niet goed past in het nieuwe interieur en dan niet gebruikt gaat worden. Daarom vandaag mijn 8 tips voor een origineel en leuk cadeau voor een housewarming.

1. Kamerplant

Dit is mijn absolute favoriet ook meteen uit dit rijtje. Een kamerplant is altijd goed! Niet het meest originele cadeau, maar wel een cadeau dat bijna altijd wel gewaardeerd wordt. Ik raad je wel aan om hier ook altijd een mooie passende plantenpot bij te geven. Zo is het meteen een compleet cadeau en kunnen je vrienden de plant direct leuk neerzetten. Weet je niet goed wat de interieurstijl van het nieuwe huis is? Kies dan voor een neutrale plantenpot in bijvoorbeeld een beige, naturel of zwarte tint.

2. Kunstproduct

Zijn de vrienden die de housewarming geven kunstliefhebbers? Dan is een kunstproduct van bijvoorbeeld Bekking & Blitz een goed cadeau. Omdat wanddecoratie natuurlijk heel persoonlijk is en moet passen in een interieur zou ik hier niet voor gaan. Door juist voor een ander item met kunstafbeeldingen te kiezen, kun je een origineel en passend cadeautje geven. Ik denk dan aan een kaartenmapje met bijzondere kunstkaarten of een maandkalender van Bekking & Blitz.

3. Vogelhuisje

Dit is een ideaal cadeau wanneer je vrienden voor het eerst een tuin hebben bij hun nieuwe huis. Je kunt voor een simpel houten exemplaar gaan, maar er zijn ook tal van meer speciale vogelhuisjes op de markt. Zo kun je gaan voor een doorzichtig voerhuisje dat je op het raam kunt bevestigen. Deze is dus ook geschikt voor wanneer er geen tuin aanwezig is. Een tijdje geleden kocht ik voor mijn schoonmoeder een heel speciaal vogelhuisje met een camera erin en een app waarmee je de vogels live op je telefoon kunt bekijken. Wel een stuk duurder, maar echt een origineel cadeau voor een vogelliefhebber.

4. Tuinplant

Nog een cadeau voor een housewarming bij mensen met een tuin. Een mooie tuinplant is misschien nog wel makkelijker om te geven dan een kamerplant. Voor een tuinplant is eigenlijk altijd wel plek namelijk. Ik ben zelf gek van hortensia’s, dus dit is een tuinplant die ik graag cadeau geef. Ook hier raad ik je wel weer aan om er meteen een pot bij te geven. Een mooie mand is ook een goede optie.

cadeau housewarming
cadeau housewarming

5. Unieke koffiekopjes

Zijn de vrienden waar je op housewarming gaat koffieliefhebbers? Dan vind ik mooie koffiekopjes een heel leuk cadeau! Ga niet voor de standaard kopjes van een groot warenhuis, maar kies iets speciaals. Zo zijn er genoeg kleine ateliers waar je unieke handgemaakte kopjes kunt kopen. Iets minder budget? Dan raad ik je aan om te speuren in de kringloopwinkels naar bijzondere vintage kopjes. Hier scoor ik altijd echt de leukste koffiemokken.

6. Kookboek

Dit housewarming cadeau is vooral geschikt wanneer je weet dat je vrienden van koken houden. Mij zou je er bijvoorbeeld niet zo blij mee maken ;). Een luxe kookboek is niet alleen een praktisch cadeau, maar kan ook heel decoratief staan in de keuken op een wandplank. Wel natuurlijk zaak om iets te kiezen dat past bij de smaak van je vrienden.

7. Kaarsen

Een set goede dinerkaarsen is ook een ideaal housewarming cadeau en je kunt het qua budget zo gek maken als je wil. Veel winkels verkopen momenteel hele speciale kaarsen, met bijvoorbeeld bijzondere prints of structuren. Deze zijn best prijzig, dus niet iets wat je zelf snel koopt misschien. Extra leuk om dit dus als housewarming cadeau mee te nemen. De handige led kaarsen die je nu veel ziet, zijn trouwens ook een prima cadeau. Ze gaan lang mee en ze lijken steeds meer op echte kaarsen. Heel sfeervol!

8. Koffietafelboek

Naar een housewarming van echte interieurliefhebbers? Een goed koffietafelboek zal dan zeker in de smaak vallen. Dit is ook een leuk cadeau om uit te zoeken, omdat je echt iets kunt zoeken dat bij de bewoners past. Er zijn heel veel koffietafelboeken over interieur, kunst en design. Maar ook voor muziekliefhebbers of juist autoliefhebbers zijn er geweldige koffietafelboeken te koop.

Tenslotte

Kom je er alsnog niet helemaal uit? Een fijne cadeaubon is ook altijd goed. Ik zou dan kiezen voor een cadeaubon van het tuincentrum, een streamingsdienst of een interieurwinkel.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!