Met een kleine woonkamer kan het best een uitdaging zijn om je kerstboom kwijt te kunnen. Wij hebben zelf ook een kleine woonkamer en ik heb inmiddels een goede oplossing gevonden om toch een kerstboom te kunnen hebben. Ik verzamelde 6 opties van kerstbomen die perfect zijn als je niet al teveel ruimte hebt.

1. Cederboompje

Dit is de oplossing die ik zelf toepas. Twee jaar geleden kocht ik bij Intratuin een cederboompje en dit was een groot succes. Het is een grappig kerstboompje om te zien, hij neemt weinig ruimte in en je kunt hem toch gewoon versieren. Met lampjes en slechts een paar ballen heb je al een hele leuke look. Mijn cederboompje heeft het afgelopen jaar in de tuin gestaan en is zelfs wat gegroeid in tussentijd. Over een paar weken haal ik hem weer binnen om te versieren. Ze zijn wat prijzig voor zo’n kleine kerstboom, maar je kunt er dus wel meerdere jaren plezier van hebben.

kerstboom kleine woonkamer

2. Kerstboom op canvas

Deze versie heb ik ook ooit zelf in huis gehad; de kerstboom op canvasdoek (hier in de aanbieding via Wehkamp!). Ideaal als je het mij vraagt. Het doek heeft een mooi groot formaat, dus is een echte eyecatcher in je woonkamer. Het voordeel is dat het alsnog bijna geen ruimte inneemt en je hem ook nog eens heel makkelijk opbergt. Je kunt er zelf nog kerstlichtjes achter plakken, maar dit is best een klusje. Ook zonder de lichtjes is het al een hele leuke verschijning als je het mij vraagt.

3. Platte kerstboom

Deze kunstkerstbomen spotte ik eigenlijk dit jaar pas voor het eerst en ik moest er stiekem een beetje om lachen. Toch denk ik dat dit een hele praktische kerstboom kan zijn in een kleine woonkamer. Zo heb je toch het idee van een grote kunstkerstboom, maar dan in een halve versie tegen de muur. Je hebt ook alsnog genoeg takken om te versieren, dus met ballen, lichtjes en slingers kun je helemaal los gaan.

Deze halve kerstboom voor tegen een muur shop je voor €149 bij Wehkamp.

4. Hangende kerstboom

Met een kleine woonkamer heb je vaak weinig ruimte over op de vloer, maar je plafond is meestal nog grotendeels kaal. Perfect idee dus om je kerstboom op z’n kop aan het plafond te hangen. Ook handig als je huisdieren hebt die zich niet in kunnen houden bij een normale kerstboom.

kerstboom kleine woonkamer

5. Spiraal kerstboom

Deze spiraalvormige kerstboom is niet al te groot en door de open structuur creëer je een ruimtelijk effect. Hij is al versierd én voorzien van lampjes, dus dit is de ideale kerstboom wanneer je geen zin hebt om er veel tijd in te steken. Staat gezellig en weer eens wat anders dan de traditionele boom.

Kerstboom kleine woonkamer

6. Kamerden

De kamerden is al enkele jaren een populaire kamerplant. Met zijn sierlijke takken heeft ie een heel ander uiterlijk dan een traditionele spar, maar door zijn vorm kan ie wel prima door als kerstboompje. Houd er rekening mee dat de takken niet enorm stevig zijn, dus versieren kan alleen met kleine decoratie die licht van gewicht is. Toch kun je er sowieso wat leuke lampjes in kwijt, wat al een heel gezellig effect geeft. De kamerden is daarnaast ook gewoon een leuke kamerplant en zelf heb ik hem het hele jaar door in huis staan.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!