Toen ik afgelopen zomer in mijn velvet flared pants met mijn velvet haarbandje in mijn haar bij mijn ouders aankwam, werd ik toch even vreemd aangekeken. “Zo liepen we er vroeger bij” was het commentaar. Ook op mijn Monstera-liefde kreeg ik te horen dat dit een plant van “vroeger” was. “Die noemden we gewoon de gatenplant” reageerde mijn moeder op mijn Instagramfoto. Zo zie je dat trends van vroeger zowel in de mode als in het interieur weer helemaal terugkomen. Jarenlang gruwelden we van deze ouderwetse items en opeens is iets dan weer helemaal een trend. Ik bespreek vijf interieurtrends van vroeger waar we tot voor kort van gruwelden, maar die nu absoluut niet misstaan in een Pinterestwaardig interieur.

 

Planten

Ik besprak hierboven de Monstera al even, maar er zijn nog veel meer planten van vroeger die nu een ware trend zijn in je urban jungle. Ik noem maar even het Chinees Lantaarnplantje (vroeger werd deze gebruikt als vitrage), het Erwtenplantje en de Sanseveria. Met de cactus sloeg je tot voor kort de plank volledig mis, maar in de huidige trend kun je eigenlijk niet meer zonder.  Ik weet nog dat toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, ik van mijn ouders een Sanseveria meekreeg. Wat een suffe plant vond ik dat! Nu is ie weer helemaal hip en kan ik hem opeens ook waarderen. Overigens waren terracotta potten ook lange tijd niet gewenst in huis, terwijl die nu juist een essentieel onderdeel van elke hippe urban jungle vormen.

 

Steenstrips

Hadden jullie deze vroeger ook in huis? Wij zeker wel! Ooit was het een grote trend en tijdens onze huizenzoektocht kwamen we ze nog wel eens tegen in huizen waar sinds de jaren 70 niets aan was gedaan. Wat waren mijn ouders jaren geleden blij toen ze hun steenstripmuur lieten vervangen door een strak gestucte wand. Toch zijn steenstrips nu weer helemaal terug en passen ze perfect in een industrieel interieur van deze tijd. Je vindt ze op Pinterest onder de hippe term “brick wall” (steenstrips klinkt toch nog steeds wat suf waarschijnlijk).

 

Rotan

Ik kan me herinneren dat mijn oma ooit zo’n rotan setje in haar interieur had staan. Heel ouderwets vonden we dat toen en jarenlang zag je rotan dan ook in geen enkel hip interieur. Opeens deed rotan echter weer zijn intrede. Die oude Rohe rotanstoeltjes die we ooit liever kwijt dan rijk waren, wisselen inmiddels op Marktplaats voor behoorlijke prijzen van eigenaar. Ook de hippe merken spelen goed op de trend in. Zo staat de HKLiving Egg Chair al tijden op mijn verlanglijstje.

 

Fluweel

Ooit noemden we dit fluweel en gruwelden we van deze suffe stof. Nu noemen we het velvet en is het helemaal van nu. Ook ik doe mee met deze trend, zowel in m’n kledingkast als in het interieur. Zo kocht ik recent nog drie velvet kussenhoesjes bij de H&M en kon je mij deze zomer uittekenen in de outfit geschetst in de eerste alinea. Een velvet bank in huis in een opvallende kleur is helemaal de trend momenteel en dan het liefst ook nog op van die smalle houten jaren 70 pootjes. Ik vind het leuk!

Okergele bank kussens

Okergeel

Nog zo’n trend die ik fantastisch vind: okergeel (of mosterdgeel) in je interieur. Sinds een aantal jaar helemaal geaccepteerd, maar voor die tijd zag je het weinig. In de jaren 70 waren ze wel ook heel blij met deze kleur. Het liefst natuurlijk gecombineerd met bruin- en oranjetinten in een lekker psychedelisch behangetje rond je zitkuil. Nu pakken we het iets subtieler aan, maar de okergele trend is zeker terug te voeren op de jaren 70. Behang met uitgesproken prints is trouwens ook iets wat je weer heel veel ziet, terwijl we jarenlang niets liever wilden dan strak gestucte muren in rustige kleuren.

 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind deze trends van vroeger dus alle vijf onwijs leuk. Ik ben benieuwd of jullie ook iets van deze “ouderwetse” trends in huis hebben. Laat het me weten!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!