Ook in een kleine badkamer wil je voldoende opbergruimte creëeren om al je “essentials” netjes op te kunnen ruimen. Vanwege de beperkte ruimte zul je echter soms net wat meer creatief moeten zijn met het bedenken van goede opbergplekken. Vandaag geef ik je 5 ideeën voor meer opbergruimte in een kleine badkamer.

1. Een praktisch badkamermeubel

Bij het samenstellen van je badkamer kun je al kijken naar de meest praktische oplossingen voor meer opbergruimte. Zo is het bijvoorbeeld handig om te kiezen voor een wastafel met daaronder een meubel met voldoende bergruimte. Een gesloten badkamermeubel met daarop een losse waskom creëert meestal de meeste plek voor het opruimen van spullen. Heb je veel kleine spulletjes die je een plek wilt geven? Overweeg dan een wastafelmeubel met opberglades. Dit geeft de optie om make-up en andere kleine accessoires overzichtelijk te bewaren en snel terug te kunnen vinden.

2. Opbergruimte in de douche

Om je kleine badkamer netjes te houden, is het vaak ook fijn om verzorgingsproducten zoveel mogelijk steeds op te bergen. In de douche en bij het bad heb je vast wel dit soort producten staan. Bij het kiezen van een badkamer kun je er bijvoorbeeld al rekening mee houden om een nisje te laten aanbrengen waar je je shampoo en zeep kunt plaatsen in de douche. Ook een praktische douchedeur op maat kan veel verschil maken. Zo hebben wij in onze kleine badkamer een glazen douchedeur op maat die je helemaal in kunt klappen. Zo lijkt de ruimte meteen een stuk groter als je de deuren wegklapt na het douchen. Heb je geen nisje in de douche om je shampoo neer te zetten? Kijk dan eens naar een handig rekje dat je bijvoorbeeld aan de wand of aan je douchedeur kunt hangen.

kleine badkamer tips

3. Extra bergruimte aan de wand

Heb je weinig vloeroppervlak in de badkamer? Zoek de extra opbergruimte dan eens aan de wand. Op een leuk wandrekje bij het bad kun je flessen badschuim en shampoo uitstallen en opbergen. Een spiegelkast boven de badkamer is misschien niet de mooiste optie, maar wel ontzettend praktisch. Een spiegel heb je toch nodig en door voor zo’n spiegelkast te kiezen, heb je meteen weer een plek om wat spullen kwijt te kunnen.

4. Losse badkamerkast

Wij hebben in onze kleine badkamer een smalle en hoge badkamerkast met deurtjes. Deze past precies tussen de douche en het bad in. Door voor een hoog model te kiezen, hebben we zoveel mogelijk extra bergruimte gecreëerd. Je kunt zo’n wat saaie kast verder wat leuker aankleden door er bijvoorbeeld een grote hangplant op te zetten.

5. Trolley als extra opberger

Bij verschillende woonwinkels kun je voor een prikkie een leuke trolley vinden. Dit kan een prima oplossing zijn als extra opbergruimte in een kleine badkamer. Ze zijn vaak smal en passen al gauw in dat kleine plekje waar je anders geen geschikte kast voor kan vinden. Het ziet er ook nog eens best wel decoratief uit. Zeker als je er een paar mooie verzorgingsproducten opzet en dat combineert met bijvoorbeeld een leuk vaasje met droogbloemen of een groene kamerplant.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!