Het voorjaar is aangebroken en ik merk zelf dat ik echt zin heb om weer even een frisse wind door ons huis te laten waaien. Een ander kleurtje op de wand of zelfs een compleet nieuw behang… Natuurlijk hoef je het helemaal niet meteen zo uitgebreid aan te pakken om je interieur een boost te geven. Met kleine veranderingen kun je echt een groots effect bereiken en een net even andere sfeer in huis neerzetten. Mijn 5 tips hiervoor zet ik op een rijtje.

1. Iets anders aan de wand

Zoals gezegd, kun je natuurlijk meteen een hele wand van een nieuw kleurtje voorzien. Maar daar heb je niet altijd zin in. Of misschien ben je nog wel heel tevreden met de huidige kleuren in huis? In dat geval kan een wisseling van wanddecoratie net even die opknapper geven aan je interieur. Koop eens een paar leuke lijstjes en hang deze speels op. Dat hoeft zeker niet helemaal symmetrisch en uitgedacht! Juist een beetje “rommelig” kan veel leuker en spontaner ogen. Een setje van 3 kleine spiegels kan ook een hele leuke sfeer geven. Woonmerk Vtwonen heeft bijvoorbeeld hele leuke lijstjes en spiegels in de collectie momenteel.

2. Prints in huis

Ik ben persoonlijk dol op het combineren van prints in het interieur! Zo hebben wij zelfs meerdere soorten geprint behang in de woonkamer bij elkaar. Je kunt dit ook een stuk subtieler aanpakken. Ben je je saaie bank bijvoorbeeld een beetje zat? Met toffe kussens met opvallende prints maak je er meteen een heel nieuw geheel van. Ik ben helemaal weg van de kussens van het gave merk Hkliving (je kent ze misschien ook wel van het fantastische 70’s servies!). Zo hebben ze kussens met een hele mooie bloemenprints, welke je onderling ook weer heel goed kunt combineren. Schrik niet weg van een beetje mix & match, want dat maakt een interieur juist spannend.

kleine verandering interieur met groots effect
Verschillende kussens van HK Living gecombineerd

3. Bloemen

Nog makkelijker: haal eens een lekkere bos bloemen in huis! Op dit moment zijn de tulpen weer helemaal in het seizoen en daar kun je echt alle kanten mee op. Misschien klinkt de oerhollandse tulp je wat suf in de oren, maar ik vind dit juist een bloem die heel speels in een interieur kan staan. Dit effect bereik je door de tulpen te verdelen over allerlei kleine verschillende vaasjes. Snijd ze niet te kort af, want juist als ze een beetje langer groeien en gek gaan hangen, geven ze een ontzettend leuk effect. Ik verdeel ze bijvoorbeeld door de keuken en zet zo overal een net iets ander vaasje neer met een paar tulpjes. De vaasjes die ik gebruik komen trouwens allemaal uit de kringloop. Dé ideale plek om budgetproof de meest unieke vazen te vinden als je het mij vraagt.

kleine verandering interieur met groots effect
Tulpen in de keuken

4. Vloerkleed

Een vloerkleed is zo’n item dat je zithoek instant een bepaalde sfeer mee kan geven. Een verandering van vloerkleed is dus ook meteen een enorme verandering van sfeer in je interieur. Ik wissel in de lente bijvoorbeeld altijd graag m’n grote winterse kleed af voor iets anders. Dus heb je nu een dik wollen vloerkleed liggen? Dan kan een vrolijk gekleurd laagpolig vloerkleed een totaal andere look geven. Ook hier mag je trouwens best weer los met prints! Wees ook niet bang om meerdere vloerkleden te combineren. Zo kan een rond vloerkleed heel leuk staan in een zithoek met veel rechte vormen en zelfs gecombineerd worden met een standaard rechthoekig vloerkleed.

kleine verandering interieur met groots effect
Een rond vloerkleed met een recht vloerkleed gecombineerd.

5. Een nieuw dekbedovertrek of sprei

Zin in wat verandering in de slaapkamer? Daar kun je heel veel bereiken met slechts een nieuw dekbedovertrek. Omdat het bed vaak best een groot oppervlakte van een slaapkamer inneemt, zul je merken dat een ander dekbedovertrek de kamer echt van een nieuwe sfeer kan voorzien. Linnen geeft een frisse look voor het voorjaar en door het natuurlijke materiaal breng je ook veel meer warmte in de slaapkamer. Ook een optie is om een andere sprei op bed te leggen. Een sprei van wafelkatoen geeft bijvoorbeeld weer een heel andere touch aan je interieur dan een fluwelen variant. Die laatste is leuk voor de winter, maar katoen past meer bij het voorjaar.

Mijn plannen in huis

Dit waren vijf hele simpele tips om met een kleine verandering een groots effect te bereiken in je interieur. Je zult zien dat je zo niet altijd meteen allerlei nieuwe meubels hoeft aan te schaffen of je kluspak hoeft aan te trekken om een frisse wind door je huis te laten waaien. Ik ga zelf misschien overigens wel een wandje behangen, want bij mij kriebelt het wel om het dit seizoen weer wat grootser aan te pakken 😉

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!