Tijdens mijn interieuradviezen bij klanten thuis kom ik deze vraag vaak tegen: “wat moeten we doen met dat lege hoekje in de woonkamer?”. Meestal staan alle functionele meubels inmiddels in de kamer, zoals de eethoek, de zithoek en is er voldoende opbergruimte. Toch blijft er dan een leeg hoekje over, welke je wel gezellig wilt stylen. Ik geef je vandaag 5 ideeën voor zo’n leeg hoekje in je woonkamer.

leeg hoekje woonkamer

1. Leeshoekje

Een veel gebruikte oplossing is een zogenaamd leeshoekje. Een plek waar je je even terug kunt trekken en een boek kunt lezen (of natuurlijk iets anders ontspannends kunt doen). Of je dit echt gaat doen is natuurlijk een tweede, maar het is wel een mooie en stijlvolle oplossing voor die ene kale hoek. Items die je hiervoor kunt aanschaffen, zijn een relaxte fauteuil, een klein bijzettafeltje en een prettige leeslamp. Lijkt je leeshoek nog een beetje verloren in de ruimte? Leg er dan eens een rond vloerkleed onder. Je zult zien dat je er meteen veel meer een echt knus leeshoekje van maakt.

leeg hoekje woonkamer

2. Plantenhoekje

Planten zijn altijd een goed idee en een ideale manier om een lege plek in je woonkamer mee op te vullen. Begin eens met één grote plant. Een strelitiza vind ik hier bijvoorbeeld een perfecte plant voor. Deze kun je in een mooi hoog formaat kopen en hij is meestal niet al te breed. Zorg er dan wel voor dat het een hoekje is waar voldoende lichtinval is. Om je plantenhoekje verder aan te vullen, kun je vervolgens gaan voor een mix van verschillende planten in meerdere hoogtes. Je kunt ook goed hoogte creëeren door de planten op krukjes te plaatsen. Een plantenstandaard op poten is ook een goede manier om dit te doen.

3. Statement wall

Betreft je lege hoekje eigenlijk meer een kale muur? Maak hier dan eens een echte eyecatcher van. Dit kun je doen met een gaaf behang met een opvallende print. Of wat dacht je van een behangpaneel of behangcirkel? Kek Amsterdam heeft bijvoorbeeld XL behangcirkels. Een prachtige manier om een echte statement wall te creëeren. Een andere methode is om zelf een zogenaamde gallery wall samen te stellen; een muur vol verschillende posters, foto’s en lijsten. Op Pinterest kun je hiervoor een hoop inspiratie vinden. Zelf bracht ik een gallery wall in ons trapgat aan. Eens iets anders dan de standaard rechthoekige wanddecoratie? Kies dan voor hexagons aan de muur voor een speels effect.

leeg hoekje woonkamer
Een halfronde side table

4. Side table

Een leeg hoekje of muurtje leent zich ook uitstekend om een mooie sidetable neer te zetten. Kies er eentje met opbergruimte als je dat nog niet voldoende hebt in de woonkamer. Anders kun je voor een open exemplaar gaan, waar je vooral wat mooie items op uit kunt stallen. Het halfronde exemplaar van de foto is een hele leuke optie vanwege de speelse vorm. Je kunt er prima wat planten, een paar kandelaars of andere decoratie op kwijt. Tegen een langere muur kun je ook heel goed een houten bankje zetten. Zet hierop wat vazen met mooie pluimen of houd het simpel en leg er een zacht vachtje op.

leeg hoekje woonkamer

5. Speelhoekje

Heb je kinderen? Dan ontkom je bijna niet aan een plek in de woonkamer waar ze kunnen spelen. Die loze hoek is dan zo gevuld met speelgoed, opbergmanden en misschien wel een bureautje. Het welbekende Ikea keukentje voor kinderen is bijvoorbeeld hartstikke leuk en staat ook nog eens best stylish in je woonkamer. Ook de Stuva serie is ideaal om een kinderhoekje mee te creëeren. Ben je meer van een vintage interieur? Een oud bureautje met vintage schoolstoeltjes is dan hartstikke tof! En wat dacht je van de items die je op de foto hierboven ziet? Mirjam Hart van de blog Een Goed Verhaal weet wel hoe je een stylish kinderhoekje kunt maken!

Natuurlijk zijn er naast deze 5 opties nog talloze manieren om een leeg hoekje in je woonkamer echt tot z’n recht te laten komen. Kom je er thuis toch niet helemaal uit? Ik kom je graag helpen met een interieuradvies aan huis!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!