Een enorm huishoudwonder ben ik zeker niet en ik laat veel klussen graag aan m’n geweldige schoonmaakster over. Toch houd ik ook van een fris en overzichtelijk huis, zeker aan het begin van een nieuw jaar. Vandaag zet ik 5 ideeën op een rij om lekker fris het nieuwe jaar in te gaan in huis. Met een paar kleine klussen ben je dan klaar voor 2023.

Ruim die kerstboom op

Natuurlijk hoeft de kerstboom niet direct op 1 januari het veld te ruimen, maar in de loop van de maand is het wel fijn om alle kerstdeco weer op te ruimen. Je kunt hier meteen een leuk moment van maken om je woonkamer een beetje om te gooien qua interieur. Vaak blijft er toch opeens een behoorlijk gat over op de plek waar de kerstboom stond. Misschien krijg je nu dus wel een tof idee om op die plek te zetten. Dat ene bijzettafeltje verschuiven en er een grote vaas met een mooi boeket opzetten? Of lekker op pad naar het tuincentrum en een grote kamerplant in huis zetten? Dit is een mooie kans om een frisse start in je interieur te maken, zonder meteen je hele woonkamer te moeten verbouwen.

Minder vuil naar binnen

Als je al lekker een beetje aan het opruimen bent, wil je je huis natuurlijk daarna ook zo schoon mogelijk houden. Tijd om dus eens even kritisch te kijken naar de hoeveelheid vuil die je naar binnen loopt, zeker in dit seizoen. Zorg voor schoonloopmatten bij zowel je voor- als achterdeur. Als je een hond hebt, is het verder handig om een plek te verzinnen bij de deur waar je handdoeken klaar kunt leggen. Zeker op regenachtige dagen wel handig om de hond even goed droog te kunnen maken voordat ie voet zet in je schone woonkamer. Als je de optie hebt, kies dan bij de voordeur in elk geval voor een droogloopmat op maat. Zo houd je je vloer zo netjes mogelijk.

Zoek je kledingkast uit

Januari is ook echt zo’n moment om je kledingkast eens goed uit te mesten. Welke kleding draag je niet meer? Welke kleding zou je nog kunnen verkopen? Overzicht creëren is key! Vaak kom je op deze manier ook weer tot wat nieuwe outfits en voel je je ook meer happy met je garderobe. Zeker zo na de feestdagen geeft dat echt even een frisse start. In mijn ervaring is het begin van het nieuwe jaar ook een heel goed moment om goede zaken te doen met je tweedehands kleding, dus je kunt er zelfs nog een leuk zakcentje aan overhouden. Mooi meegenomen.

klusjes nieuwe jaar

Breng kleur in huis!

De donkere dagen kunnen soms best uitdagend zijn voor je humeur. Een oppepper kun je in huis creëren door een nieuwe kleur aan je interieur toe te voegen. Een muurtje verven is bijvoorbeeld in een middagje gebeurd en geeft echt meteen een hele nieuwe look. Bepaalde kleuren kunnen ook echt je mood beïnvloeden en bijdragen aan een frisse start van het nieuwe jaar. Denk aan kleuren als (oker)geel, roze of zelfs rood. Vind je een muur verven een beetje teveel van het goede? Met wat accessoires in een kekke kleur geef je je interieur ook al meteen een andere look. Kijk bijvoorbeeld naar een fijn plaid, wat sierkussens en eventueel een vrolijk gekleurd vloerkleed.

Organiseer de zolder

Dit is misschien niet het leukste klusje, maar als je toch die kerstdecoratie naar zolder gaat brengen, kun je ook meteen doorpakken. Als je toch bezig bent op zolder, is het wel zo lekker om meteen even alles wat beter te organiseren daar. Hier heb je de rest van het jaar namelijk weer plezier van. Hoe fijn is het als je vlak voor een vakantie direct je koffers en andere benodigdheden terug kunt vinden op je georganiseerde zolder? Ik werk met dozen en een heel systeem, waarbij ik in een document precies bijhoud wat er in welke doos zit opgeborgen. Even investeren, maar hier heb je uiteindelijk echt plezier van!

Voor nu alvast hele fijne dagen en een goed 2023!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!