Heb je een grijze vloer thuis? En zoek je ideeën om deze op een mooie manier te combineren met de rest van je interieur? Dan heb ik vandaag 5 tips voor je om je grijze vloer goed tot z’n recht te laten komen in huis.

1. Wat voor tint grijs?

De term “50 tinten grijs” is op een vloer ook zeker van toepassing. Er zijn immers talloze kleuren grijs met verschillende ondertonen en kleurnuances. Zo heeft een warm grijze gietvloer alweer een heel andere uitstraling dan een PVC vloer betonlook. Zeker de betonnen of betonlook vloeren zijn vaak vrij koel van ondertoon. Bij een woonkamer met lichtinval vanaf het noorden kan dit zelfs een beetje een blauwige gloed krijgen, waardoor je interieur zonder de juiste combinaties soms een beetje kil kan lijken. Een idee krijgen van de exacte grijstint van jouw vloer is dus een goed begin. Hier kun je dan de verdere kleurencombinaties mee maken en daarbij het type lichtinval bij in overweging nemen.

2. Natuurlijke materialen

Een grijze vloer vormt een stoere basis voor je interieur. Zeker de betonlook varianten komen erg robuust over en passen perfect in een stoer en modern interieur. Om te zorgen dat je wel een warm geheel creëert, is het aan te raden om voldoende natuurlijke materialen te matchen met je grijze vloer. Dus kies er o.a. voor om houten meubels aan de basis toe te voegen. Dat geeft een mooi contrast met het strakke van de vloer en zorgt dat je een warm geheel neerzet.

grijze vloer combineren

3. Andere kleuren

Een grijze vloer is natuurlijk prachtig, maar je wil geen interieur dat vooral uit verschillende grijstinten bestaat. Dus heb je inderdaad een grijze vloer? Dan mag je wat mij betreft wegblijven van de grijze hoekbank, de grijze keuken en de grijze verf op de wanden. Eén groot oppervlak in een grijze tint is in de meeste woonkamers wel genoeg. Juist een neutrale tint als grijs laat zich namelijk ook prima combineren met andere kleuren. Dus wil je wel een neutrale bank? Ga dan voor een beige of taupe kleur en niet weer grijs.

4. Let op ondertonen

Zoals gezegd is een grijze vloer een mooie basis, maar kan deze ook snel wat “koud” overkomen. Om dit te balanceren zonder meteen allemaal uitgesproken warme tinten te moeten toevoegen, kies je voor de combinatie met tinten met een warme ondertoon. Dus als je op zoek bent naar een bijpassende wittint voor de wanden, kies je voor een wit met voldoende warmte erin. Kijk maar eens naar het verschil tussen bijvoorbeeld de meest gekozen RAL 9010 en RAL 9016. RAL 9010 heeft een drupje warmte erin, terwijl 9016 echt spierwit is. Naast deze alom bekende RAL kleuren zijn er natuurlijk ook talloze andere tinten wit, waarvan er ook een heleboel zijn die nog warmere ondertonen hebben en dus extra sfeer kunnen brengen.

grijze vloer combineren

5. Planten zijn een musthave!

Bij een toffe grijze vloer als basis mogen wat mij betreft planten zeker niet ontbreken! Het natuurlijk groen van de planten vormt een perfecte combinatie met het stoere grijs van de vloer. Ga niet voor een paar ielige plantjes, maar kies juist voor een aantal grote kamerplanten die echte eyecatchers vormen. Dit staat zowel mooi op een grijze tegelvloer als op een betonnen vloer.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!