Je thuis voelen in huis is ontzettend belangrijk. Verschillende onderdelen in je interieur kunnen bijdragen aan een comfortabel gevoel in huis. Vandaag 5 tips om je woning nog meer comfy te laten aanvoelen.

1. Warme kleuren

Het gebruik van warme kleuren in een interieur kunnen bijdragen aan een comfortabel gevoel. Dit hoeven niet meteen hele uitgesproken tinten te zijn als oranje of geel, maar kunnen juist ook hele rustige aardetinten zijn. Het gaat erom dat er een doordacht kleurplan aanwezig is, waarbij je woning als een warme deken om je heen aanvoelt. Dit bereik je vaak niet door een standaard witte kleur op alle wanden en plafonds aan te brengen. Denk eens wat verder na over een kleurenplan en kies voor kleuren die perfect bij jouw woning passen. Vergeet ook niet om de plafonds mee te nemen in je kleurenpalet en je zult merken dat je interieur je veel meer omarmt.

2. Zachte materialen

Zeker wanneer je veel moderne en strakke elementen in huis hebt, is het raadzaam om als tegenhanger ook voldoende zachte materialen aan te brengen. Een lekker dekentje en fijn kussen op de bank zorgen natuurlijk sowieso voor meer comfort. Maar daarnaast ben ik ook dol op vloerkleden om een ruimte meer aan te kleden. Het is niet alleen comfortabel aan je voeten, het doet ook veel voor de sfeer en akoestiek. Meer zachtheid in huis breng je daarnaast ook aan met bijvoorbeeld wandbekleding. Denk aan wolvilt als wandbekleding, maar bijvoorbeeld ook behang of een mooi wandkleed.

3. Prettige temperatuur

Een comfortabel huis kenmerkt zich ook door een fijne temperatuur. Dus niet te koud en niet te warm. Probeer tocht te voorkomen, breng isolatie aan en kijk ook eens naar andere slimme oplossingen. Zo kun je denken aan lokale verwarming middels infrarood badkamerpanelen of bijvoorbeeld een lekker warmtekussen voor op de bank. Vloerverwarming vind ik daarnaast echt een must, maar dat is natuurlijk niet altijd zomaar te realiseren. In de zomer kan zonwering ontzettend bijdragen aan een fijne temperatuur in huis en dus een comfortabel gevoel.

4. Kwalitatieve meubels

Een comfy gevoel in huis hangt ook samen met de kwaliteit van je meubels. In dit geval heb ik het over je zitmeubels en natuurlijk je bed. Investeer in een goede bank, waar je echt lekker op kunt zitten. Ook de eetkamerstoelen kunnen veel uitmaken voor het comfort van je woning. Een goed bed doet daarnaast wonderen voor je nachtrust. Ik adviseer dan ook vaak om juist in dit soort onderdelen van een interieur te investeren en dan kun je weer besparen op allerhande decoratie.

tips voor comfortabel wonen

5. Goede verlichting

Een fijne lichtinval in je woning kan veel doen voor je gevoel van comfort en geluk. De zonligging en plaatsing van ramen zijn hierbij hele belangrijke onderdelen. Maar ook als je woning wat minder gunstig ligt en/of wat minder natuurlijke lichtinval heeft, is er veel dat je kunt doen. Zo kun je eens beginnen met het werpen van een kritische blik op je lichtplan. Waar bevinden de lampen in jouw woonkamer zich? En hoe kun je dit verbeteren? Ik zie dat de basis van verlichting meestal wel redelijk op orde is, maar dat sfeerverlichting vaak vergeten wordt. Indirect sfeerlicht kan een ruimte echt naar een hoger niveau tillen én dus zorgen voor een comfortabel gevoel. Ook als het buiten donker is!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!