Ben je je huidige keuken een beetje zat? En zoek je naar manieren om deze op een low budget wijze op te knappen? Ik zet mijn 5 beste tips op een rijtje. Of het nou om een saaie huurhuis keuken gaat waar je niet al te grote aanpassingen aan kunt maken of de keuken in je eigen woning die je gewoon eens van een nieuwe look wilt voorzien. Met deze ideeën ben je niet veel geld kwijt en heb je toch een toffe keuken make-over.

1. Tegels

Regelmatig adviseer ik mijn interieuradvies klanten over het toevoegen van tegeltjes in de keuken. Een toffe gouden tegel, bijzondere mozaiek tegel of Marokkaanse zellige kan veel doen voor je keuken. Een strakke en moderne keuken krijgt er meer persoonlijkheid van en een saaie witte keuken knalt er met roze tegels pas echt lekker uit. Tegels hoeven niet duur te zijn. Een klein randje kan bijvoorbeeld al genoeg zijn en dan heb je helemaal niet zoveel nodig. En tegelen kun je prima zelf als je even een tutorial op YouTube kijkt. Als je weinig tegels nodig hebt, kun je ook altijd even op Marktplaats of lokale verkoopgroepen op Facebook kijken. Vaak worden hier restjes aangeboden, waar jij nog prima een leuke tegelrand van kunt maken in een kleine keuken.

budget keuken make-over
Gouden tegeltjes zijn een echte eyecatcher

2. Verf de keukenkastjes

Dit heb ik zelf ruim een halfjaar geleden gedaan en ik ben hier nog steeds waanzinnig blij mee! Het is even een klusje, maar dan heb je ook echt een compleet nieuwe keuken. Wij gingen van een saaie witte keuken naar een lichtroze keuken en daarmee heeft de keuken dus een behoorlijke make-over gekregen. Op mijn blog vind je een stappenplan voor het verven van keukenkastjes, maar je kunt ook eens op YouTube kijken. Het wrappen van de keuken is trouwens ook een optie. Dit kun je laten doen (wat wel wat minder budgetproof is), maar ook hier zijn instructievideo’s van te vinden om zelf aan de slag te gaan met folie van de bouwmarkt.

3. Hang wandplanken op

De bovenkastjes helemaal zat van je keuken? Verwijder deze dan en ga voor wandplanken. Of misschien heb je wel geen bovenkastjes, maar wel het gevoel dat er nog iets ontbreekt. Mooie, robuuste zwevende wandplanken kunnen heel veel doen voor je keuken. Zeker als je nog wat warmte mist, kan het hout voor veel extra sfeer zorgen. Verder creëer je op deze manier een extra plek om servies te stallen. Of gebruik de wandplanken puur decoratief en zet er een paar kookboeken, planten en mooie wijnglazen op.

budget keuken make-over
Houten wandplanken geven meer sfeer.

4. Andere greepjes

Heb je een keuken met greepjes? Dan is het vervangen van de handgrepen een supermakkelijke manier om je keuken een make-over te geven. Ga bijvoorbeeld eens voor messingkleurige knopjes voor een chique touch. Of kies in plaats van die saaie RVS handgrepen voor stoere zwarte greepjes. Zoek je iets met meer kleur? Leren handgreepjes zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en zijn niet al te prijzig.

stappenplan keuken verven
Okergele wand in de keuken

5. Kleur op de wand

Wil je aan de keuken zelf eigenlijk helemaal niets veranderen? Dan kun je ook een heel leuk effect creëeren door de wanden (en zelfs het plafond) rond de keuken in een kleur te verven. Het geeft meer contrast en diepte en kan op deze manier een saaie keuken echt een boost geven. Zelf heb ik de wanden rond de keuken op dit moment groen, maar in het verleden zijn ze ook okergeel geweest. Roze is ook een hele gave kleur om een neutrale keuken wat op te leuken.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!