Vorig week gaf ik je al tips voor het zelf verkopen op Marktplaats. Koopjes scoren op Marktplaats is echter ook een leuke bezigheid. Als je het een beetje goed aanpakt, kun je voor weinig geld de mooiste items scoren. Ik zie dit echt als een sport en heb al regelmatig succes gehad. Vandaag geef ik je mijn 5 beste tips.

 

1. Zoek in je buurt

Wat ik regelmatig doe, is de zoekfunctie in de buurt gebruiken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je items makkelijk kunt ophalen bij iemand die vlakbij je woont. Al een aantal keer heb ik op deze manier toffe dingen bij mensen in ons eigen dorp gekocht. Het tv kastje wat we hebben, mocht ik zelfs gratis overnemen van een dorpsgenoot en ze kwam hem zelfs nog bij me langs brengen ook.

 

2. Zoek in titel en beschrijving

Niet iedereen zet al jouw zoektermen direct in de titel. Zelfs het merk zet niet iedereen in de titel. Dan staat er alleen “grijze bank” en kom je niet ver als je alleen op de “Ikea Kivik” zoekt. Dus zet het vinkje aan voor titel en beschrijving en zorg dat je dan weer op een andere manier de resultaten wat filtert. Zo zul je vast niet het hele land door willen rijden, dus kun je weer filteren op een straal van bijvoorbeeld 20 of 30 km om de resultaten iets te beperken.

 

3. Probeer verschillende zoektermen

Wat jij een “vintage kastje” vindt, kan een ander een “brocante kastje” noemen. Dus zoek op meerdere termen die ongeveer te maken hebben met wat jij zoekt. Zoek je bijvoorbeeld een rotan stoel? Probeer dan ook rieten stoel of bamboe stoel.

 

4. Bied een goede prijs

Dit is wellicht een open deur, maar ik denk wel dat het slim is om te doen. Bied direct een goede prijs en voeg misschien zelfs toe dat je het snel kunt ophalen. Mensen willen vaak van hun spullen af die in de weg staan. Wil jij het graag hebben? Ga dan niet eindeloos bieden, maar bied direct een nette prijs die dichtbij de vraagprijs ligt. Ik stuur dan meestal gewoon een bericht in plaats van de biedfunctie te gebruiken. Is een vraagprijs naar m’n zin? Dan bied ik helemaal niet, maar stuur ik een bericht dat ik het artikel graag voor de vraagprijs wil hebben. Liever dat ik het item dan direct voor die prijs mag ophalen, dan dat iemand anders er voor m’n neus mee vandoor gaat als ik nog ga proberen het voor een paar euro minder te krijgen.

 

5. Gebruik geen “hippe” zoektermen

Tegenwoordig lijkt het zo dat als ergens “vintage” of “retro” bij staat, de prijs opeens een stuk hoger is. Zo hielp ik laatst een vriendin zoeken naar een vintage rotan wiegje en vlogen de vraagprijzen van boven de 100 euro ons om de oren. Met de zoekterm “oud wiegje” kregen we echter hetzelfde soort wiegjes als resultaten, maar dan voor enkele tientjes.

 

Heb jij nog goede tips voor het vinden van de beste Marktplaats koopjes? Ik hoor ze graag!

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!