Ben je op zoek naar inspiratie voor je nieuwe badkamer, maar mag het allemaal wel wat origineler? Geen standaard tegels en kleuren, maar een persoonlijk en uniek design? Dan heb ik vandaag 5 stylingtips voor je op een rijtje gezet voor een unieke badkamer.

1. Tegels

Een hele leuke manier om je badkamer onderscheidend te maken, is met bijzondere vloertegels. De tijd van de saaie witte en grijze tegels is echt voorbij en veel winkels hebben tal van unieke exemplaren. Kies bijvoorbeeld eens voor een vloertegel met opvallende print. Of ga voor een accent met gouden tegels in bijvoorbeeld de douche en achter het toilet. Mix & match is key bij het creëren van een unieke en persoonlijke badkamer!

2. Gekleurd sanitair

Ook sanitair is tegenwoordig niet meer alleen in saaie wittinten leverbaar. In veel stoere badkamers zien we al veel mat zwart sanitair, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een pastelroze bad? Dit is natuurlijk een best uitgesproken keuze, maar maakt je badkamer wel meteen bijzonder. Je kunt ook hierbij trouwens weer mixen & matchen. Zeker als je niet wilt eindigen met een roze Barbie badkamer, kun je één zo’n roze element ook prima combineren met verder neutraal gekleurd sanitair.

3. Vintage elementen

Heb je nu niet de mogelijkheid om een hele nieuwe badkamer aan te schaffen? Dan kun je ook bepaalde onderdelen van je huidige badkamer vervangen voor een meer uniek resultaat. Ik vind het toevoegen van vintage details bijvoorbeeld altijd heel tof en het maakt een ruimte ook meteen veel persoonlijker. In de badkamer kun je bijvoorbeeld denken aan het toevoegen van een toffe wastafelkraan of een bijzondere vintage spiegel met gouden lijst.

4. Accessoires

Ook met verdere accessoires kun je van een basic badkamer een meer uniek geheel maken. Denk hierbij aan een stoere badplank met gezellige decoratie of een bijzondere badmat. Een badmat hoeft overigens niet altijd ook echt een badmat te zijn. Een leuk vloerkleedje kan ook prima dienstdoen als badmat! Wanddecoratie wordt vaak vergeten in de badkamer, maar ook hiermee kun je een saaie badkamer echt heel makkelijk opleuken.

unieke badkamer

5. Verlichting

Veel standaard badkamers zijn ook voorzien van weinig sfeerverlichting. Om de basis wordt vaak wel gedacht door bijvoorbeeld spots in het plafond te plaatsen, maar echt aanvullende verlichting ontbreekt dan meestal. Met mooie verlichting kun je je badkamer dus ook van een unieke touch voorzien. Wat denk je bijvoorbeeld van chique wandlampen aan beide zijden van de spiegel boven de wastafel? Of juist opvallende hanglampjes bij het wastafelmeubel? Bij het ontwerpen van de badkamer kun je hier ook al rekening mee houden, door bijvoorbeeld nisjes van inbouwverlichting te voorzien en aansluitpunten te creëren voor extra sfeerverlichting.

Tenslotte

Bij het inrichten van een unieke badkamer is het dus vooral zaak om wat verder te denken dan de standaard elementen in een badkamer. Met wat meer bijzondere accessoires kom je al een heel eind, maar ga ook gerust los met kleuren en patronen op wanden en vloeren. Een ander leuk idee kan het verven van het plafond zijn. Met wat creativiteit creëer je zo die unieke en persoonlijke badkamer waar je helemaal tot ontspanning komt.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!