Waar een vloerkleed voorheen eigenlijk altijd standaard rechthoekig was, zien we de laatste jaren steeds meer andere vormen. Vooral het ronde vloerkleed is een ware trend momenteel. Ik geef je vandaag 5 redenen waarom je een rond vloerkleed voor je slaapkamer zou moeten aanschaffen. Daarnaast laat ik je een heel fijn rond vloerkleed zien dat ik momenteel in onze slaapkamer heb liggen.

1.Warme voeten

Met stip op plaats nummer 1: een vloerkleed zorgt voor warme voeten. Een rond vloerkleed kun je perfect naast je bed leggen, zodat je altijd een zachte landing maakt als je er ‘s ochtends uit moet. Je stapt niet rechtstreeks op de koude vloer, maar komt lekker warm terecht.

2. Sfeer en warmte

Een vloerkleed voegt sfeer en warmte toe aan je slaapkamer. Het gebruik van zachte materialen zoals wol en andere stoffen, geeft automatisch een zachte en warme uitstraling aan een ruimte. Zeker als je een strakke vloer hebt, is een grof wollen vloerkleed een prachtig contrast en een fijne sfeermaker. Heb je een kleine slaapkamer met weinig ruimte voor verdere decoratie? Dan is een rond vloerkleed de ideale manier om wat extra sfeer toe te voegen.

rond vloerkleed in de slaapkamer
Meer sfeer én warme voeten met een wollen vloerkleed.

3. Ruimtebesparend

Zoals ik hierboven al aangaf, heb je soms niet enorm veel ruimte voor leuke accessoires en andere aankleding in de slaapkamer. Items als een mooi dekbedovertrek, een sprei of een vloerkleed kunnen dan al een hele goede toevoeging zijn. Een rond vloerkleed kun je daarbij prima deels onder je bed schuiven, waardoor het niet al teveel ruimte inneemt. Ook zijn deze vloerkleden vaak met verschillende diameters verkrijgbaar, waarop er altijd een passende oplossing te vinden is. Zo blijft je slaapkamer ruimtelijk, maar wordt het wel een gezellig en knus geheel.

4. Doorbreek de rechte lijnen

In de slaapkamer werk je vaak met veel rechte lijnen en vormen. Dit is logisch, want de meeste ruimtes in huis zijn nou eenmaal rechthoekig. Een bed is daarnaast ook in bijna alle gevallen een hele strakke rechte vorm en je kasten en nachtkastjes natuurlijk ook. Om al die rechte lijnen wat te doorbreken, is een rond vloerkleed in de slaapkamer ideaal. Zo breng je wat zachtheid in het geheel en doorbreek je op een speelse manier alle rechte lijnen.

rond vloerkleed in de slaapkamer
Een rond vloerkleed is goed te combineren met een rechthoekig vloerkleed in de slaapkamer.

5. Goed te combineren

Houd je ervan om verschillende vloerkleden met elkaar te combineren? Dan is een rond vloerkleed een goede start. De ronde vorm is een mooie combinatie met vloerkleden met rechthoekige vormen. Zo kun je hem combineren met een groot formaat rechthoekig vloerkleed of juist met een smalle loper die je aan het einde van het bed legt. Ik heb zelf ook meerdere vloerkleden gecombineerd in de slaapkamer en wissel regelmatig af. Een rond kleed in een mooie neutrale tint is daarbij een handig item om steeds weer mee te stylen en te veranderen.

Een rond wollen vloerkleed van Volero

Online winkel Volero heeft een ruim assortiment aan vloerkleden en ik mocht dit prachtige ronde vloerkleed aan mijn collectie toevoegen. Dit is een vloerkleed van 100% wol, waar ik echt enorm van houd. Wol is niet alleen lekker warm, maar is ook vuilafstotend, waardoor je lang van het kleed kunt genieten. Het vloerkleed heeft een mooie grove structuur en is lekker dik, wat ik prachtig vind op onze strakke grijze gietvloer. De kleur is neutraal en mooi gemeleerd. Handig, want zo zie je niet meteen alles erop (zeker met die langharige katten van ons ;)).

rond vloerkleed in de slaapkamer
Het ronde wollen vloerkleed van Volero in onze slaapkamer.
rond vloerkleed in de slaapkamer

Ik houd erg van kleur in huis, maar zo’n neutraal vloerkleed is dan juist heel handig om te hebben. De slaapkamer heeft al gekleurde wanden, gordijnen en accessoires, dus dan is een basic vloerkleed een welkome afwisseling. Ik kan deze met alles combineren en dus ook als ik weer eens een Perzisch kleedje uit de kringloopwinkel vis.

Het ronde witte wollen vloerkleed is verkrijgbaar bij online winkel Volero in 3 verschillende maten.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!