Houd je net als ik ook zo van breien? Ik brei zelf het liefst het hele jaar door! Het juiste project in het juiste seizoen afronden, is voor mij alleen een uitdaging. Is het net hoogzomer, dan heb ik die dikke wollen trui af. En als de winter echt lekker inzet, kom ik aan met een katoenen zomertrui. Ben je nou op zoek naar een tof patroon voor het voorjaar of de zomer en wil je nu alvast aan de slag? Ik heb vijf van mijn favorieten voor je verzameld. Zodat jij je zomerse breiproject wel op tijd af kan hebben 😉

breipatronen voor de zomer

1. Inez Summer Sweater – HappyLoveCo

Dit was één van de leukste projecten die ik ooit gebreid heb! Deze superleuke zomerse trui is tof om te dragen, maar ook heel tof om te breien. Het patroon is afwisselend, makkelijk te begrijpen én je kunt in heel veel verschillende kleurcombinaties maken. De patronen van HappyLoveCo zijn allemaal lekker oversized, hip en supersimpel. Ideaal dus ook voor een beginner die weleens iets anders wilt breien dan een sjaal. Enige minpunt is dat je aan het eind heeel veel eindjes garen moet wegwerken en door het open patroon piepen die er alsnog weleens uit. Ik heb er trouwens voor gekozen om op het einde niet nog steken op te pakken bij de hals voor een boord. Ik vond hem zo eigenlijk al leuk genoeg.

Het patroon van de Inez Summer Sweater koop je via Etsy en kost rond de €6,50. Het garen heb ik bij We Are Knitters gekocht.

breipatronen zomer
breipatronen voor de zomer

2. Leaf Top & Leaf Sweater- TheKnitStitch

De Leaf Top is ook weer een project dat enorm leuk is om te breien. Ik ben zelf behoorlijk fan van “lace knitting” en dit is een simpel patroon dat ook voor redelijke beginners goed geschikt is. Alles staat megagoed uitgelegd ook en je kunt echt per toer exact lezen wat je moet doen. Geen ingewikkelde charts dus. Wel is het een patroon waarbij je een beetje moet opletten. Ik heb een paar keer een foutje gemaakt en het zelfs eenmaal helemaal uit moeten halen. Goed blijven tellen dus en vooral op blijven letten dat je op de goede regel aan het lezen bent. Ik heb er zelf voor gekozen om de top wat langer te maken, maar dit was achteraf gezien niet perse nodig geweest.

Het Leaf Sweater patroon hoort bij bovenstaand patroon en is ook echt heel leuk voor het voorjaar. Je breit deze trui ook helemaal met katoen. Het patroon is in principe gelijk als bij de Leaf Top. Ik ben nog met deze bezig en weet eigenlijk niet zeker of dit een trui is die ik vaak zal gaan dragen. Maar het breien is superleuk om te doen en ik kocht het patroon in een bundel met de Leaf Top. Verder had ik nog voldoende katoen van We Are Knitters in m’n voorraad, dus vandaar dat ik toch begonnen ben met deze zomertrui.

Je kunt de bundel van zowel de top, de sweater als een bijpassende sjaal kopen op de website van TheKnitStitch voor nog geen 14 euro.

breipatronen zomer

3. Sabrina Sweater – We Are Knitters

Dit is zo’n breiproject waar ik al jaren aan bezig ben. Niet omdat het zo moeilijk is, maar gewoon omdat ik deze steeds wegleg en aan iets anders begin. Toch vind ik dit nog steeds een leuke zomertrui met de opvallende bobbeltjes. Het breien van die bobbels is overigens niet m’n hobby. Misschien ook de reden dat ik hem steeds weer ergens in een hoek gooi. Over de jaren heb ik een achterpand en een half voorpand afgekregen haha. Moeilijk is het patroon niet en met het bijbehorende YouTube filmpje over het breien van de bobbels is het zelfs voor een beginner prima geschikt. De trui zelf is namelijk helemaal rechttoe-rechtaan en wordt op rechte naalden gebreid.

4. Grace Dress – We Are Knitters

Ooooh deze wil ik al een tijdje zo graag breien! Doordat ik met m’n vriendencode (zie hieronder) tegoed spaar bij We Are Knitters heb ik hem inmiddels kunnen bestellen (dus heel erg dank als je ooit via mijn code hebt besteld!). Ik wil al tijden eens een jurkje breien en deze lijkt me dus echt zo tof om te maken. Qua patroon lijkt deze me ook heel leuk om te breien. Ik kan je er dus verder nog geen review over geven, maar dat komt dus binnenkort wel.

Mocht je iets via We Are Knitters willen kopen, dan kun je mijn vriendencode MGMNK6Y6W gebruiken voor €10 korting (en je helpt mij ook aan een tientje korting).

5. Falling Waters Duster – Two Of Wands

Aan dit gratis patroon ben ik ooit begonnen, omdat ik het eruit vind zien als echt een lekker boho vestje. Het breien met het dunne katoen en de dikke naalden vond ik alleen niet zo lekker werken, dus toen ben ik er weer mee gestopt. Als ik nu de plaatjes weer bekijk, wil ik hem toch opnieuw gaan opzetten, want dit is wel echt een gaaf vestje! Ik denk wel dat ik iets dikker katoen ga kiezen, of misschien iets met een linnen blend. Het katoen van We Are Knitters vond ik zelf net wat minder geschikt voor deze.

Ben je nog beginnend met breien? Check dan even mijn blog vol tips over het starten met breien. Heb jij nog leuke tips voor zomerse patronen? Ik ben benieuwd!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!