Misschien herken je het wel; je hebt je woonkamer leuk ingericht, maar er blijft één wand kaal en je hebt geen idee wat je hiermee moet. Ik zie dit probleem vaak bij mijn interieuradvies klanten en snap dat je dus soms echt even geen inspiratie meer hebt voor die lege muur in huis. Ik laat je vandaag 5 ideeën zien om je kale muur tot een eyecatcher om te toveren.

1. Behangpaneel

Een hele wand behangen, is best een klusje en het resultaat kan heel bepalend zijn voor je interieur. Een leuke optie voor een kale muur, zonder meteen aan de slag te moeten met meerdere rollen behang, is een behangpaneel. Je hebt ze in de vorm van een rechthoek (waarbij het meestal gewoon 3 banen behang naast elkaar zijn), maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een grote cirkel. Een behangpaneel brengt makkelijk aan en het is een ideale manier om die kale muur te voorzien van een echte eyecatcher. Je hebt ze in allerlei kleuren en prints en er is dus altijd iets dat in jouw interieur past. Mijn tip voor het behangpaneel: ga voor groots! Dus je mag best voor een paneel kiezen dat bijna van vloer tot plafond komt.

plannen in huis

2. Persoonlijke wanddecoratie

Mag er nog wel wat meer persoonlijkheid in jouw interieur? Denk dan eens aan wanddecoratie met een eigen foto voor die ene kale muur. We kennen natuurlijk allemaal de foto op canvas en dat is uiteraard een goede optie. Ik ben zelf laatst in plaats van canvas voor houten wanddecoratie gegaan en dat geeft eigenlijk een heel leuk effect. Bestel dus eens een foto op hout in plaats van canvas en combineer dit met meer natuurlijke materialen. In plaats van één persoonlijke foto aan de wand, is het ook leuk om voor een verzameling van meerdere dierbare beelden te gaan. Om het speels op te hangen, kies je het beste voor een oneven aantal.

3. Urban Jungle

Heb je nog niet zoveel groen in huis? Gebruik die kale wand dan eens om een echte urban jungle te creëeren. Het groeperen van planten geeft een heel gaaf effect en zorgt ervoor dat je woonkamer niet ook echt in een soort jungle verandert. Zet een aantal grote planten op de grond (liefst van verschillende hoogtes). Je kunt hierbij ook werken met een houten bankje of plantenstandaards om ze wat meer van de vloer te halen. Hang verder een aantal planken aan de wand en zet deze lekker vol met mooie planten. Als je het helemaal af wil maken, hang je daarnaast nog een stuk of 2-3 hangplanten op. Je urban jungle wand is zo helemaal klaar!

kale wand ideeën

4. Gallery wall

De gallery wall kennen we denk ik ondertussen allemaal wel. Het is dé perfecte oplossing voor een kale wand. Op Pinterest valt genoeg inspiratie op te doen voor het ophangen van je wanddecoratie. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van beginnen en niet bang zijn dat je het niet goed doet. Het hoeft namelijk allemaal niet zo perfect en wat mij betreft is een gallery wall ook iets dat vanzelf groeit. Het is juist leuk om het steeds wat verder uit te breiden. Wil je toch een beetje uittesten hoe het er op de wand uit komt te zien? Plak de formaten dan eerst uit met schilderstape op de muur.

5. Een grote spiegel

Heb je niet zo’n grote woonkamer, maar wel een kale wand? Denk dan eens aan het ophangen van een grote spiegel. Een spiegel doet de kamer direct groter lijken. Ga voor een opvallend vintage exemplaar, bijvoorbeeld een hysterische gouden spiegel om echt een statement te maken. Een hele basic grote spiegel kan natuurlijk ook. Iets teveel rechte vormen in de woonkamer? Denk dan eens aan een grote ronde spiegel. Iets dat ik zelf nog wel zou willen, is een spiegelwand. Dus een wand van allemaal spiegeltegeltjes, liefst in zo’n gave vintagelook.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!