Blogger Mardou ken je misschien wel van haar blog Sevencouches.nl. Ik ben zelf helemaal weg van het kamertje van haar dochtertje Amélie. Vandaag laat ze in deze gastblog haar 4 mooiste tweedehands vondsten zien voor de kinderkamer.

Door: Mardou van Sevencouches.nl

Een oud bankje van een veel te duur merk, twee weggemoffelde poppenstoelen, een knalblauw poppenbed en een commode die rijp was voor de stort: de afgelopen jaren heb ik een hoop pareltjes bij elkaar gesprokkeld voor de kamer van mijn inmiddels tweejarige dochter. In dit blog deel ik mijn mooiste vondsten en een aantal tips om zelf te slagen.

Moet je een neus hebben voor het zoeken naar schatten in een tweedehandswinkel? Ja, dat denk ik wel. Tijdens mijn eerste kringloopbezoek moest ik een drempel over. Smetvrees is mij niet onbekend, maar de nieuwsgierigheid lonkte – en het mooie prul was in de meerderheid. Ter plekke ontstond mijn liefde voor oude kastjes, lampen en manden. Wanneer ik een nieuwe kringloopwinkel ontdek kan ik daar intens gelukkig van worden. Mijn favorieten voor de kinderkamer:

1. Rijp voor de stort: commode

De allereerste aankoop voor de – toen nog – babykamer was de commode. Gevonden op Marktplaats en het scheelde niet veel of deze beauty was vernietigd. De verkoper attendeerde mij op het feit dat het een ‘absolute opknapper’ was. Ik besloot toch te gaan kijken. Schilderen? Ben je gek! De kast is regelrecht naar boven vertrokken en er is nooit een kwast aan te pas gekomen. De afgebladderde verf en beschadigde hoeken maken ‘m juist zo heerlijk karakteristiek. 

tweedehands vondsten kinderkamer

tweedehands vondsten kinderkamer

2. Op (te) hoge poten: klepbank

Liefde op het eerste gezicht was het, toen ik deze halbank voor twee tientjes spotte. Wederom op Marktplaats. Alleen: de verhoudingen klopten niet helemaal. Het bankje stond op gigantisch hoge poten en was daarom niet direct geschikt als klepbank voor de kinderkamer. Toch nam ik ‘m mee, voor in de hal. Ik kon er niet aan wennen. In een impulsieve bui heb samen met mijn vader de poten afgezaagd. Inmiddels zit het bankje vol verkleedkleren en wordt er elke avond op gezongen en voorgelezen. 

tweedehands vondsten kinderkamer

3. Knalblauw én stokoud: poppenbed

Dit exemplaar stond ergens onderop een stellingkast te wachten op een nieuwe eigenaar. Niet mijn kleur. Kaalschuren was een optie, maar ik koos ervoor om ‘m met witte krijtverf te behandelen. Een babykussen van IKEA diende als matras, de vriendin van mijn schoonvader maakte een dekbedsetje. Het poppenbed is hier in huis absoluut favoriet, mijn dochter speelt er dagelijks mee.

tweedehands vondsten kinderkamer

4. Alleen voor de sier: pauwstoel

Tientallen jaren werd deze pauwstoel in een slaapkamer bedolven onder kleding en wasgoed. Er had werkelijk nog nooit iemand op gezeten. Na enig onderzoek ontdekte ik dat het om een kindervariant ging. Perfect dus voor de kamer van Amélie. Een vintage stoel in nieuwstaat, gescoord voor slechts vier tientjes. Like!

tweedehands vondsten kinderkamer

Geïnspireerd? Zo ga je zelf op jacht

Oriënteer je op leuke, gestructureerde kringloopwinkels of lokale markten en braderieën. Op Koningsdag kun je waanzinnige items scoren voor een habbekrats. Zorg dat je vooraf goed voor ogen heb waar je naar op zoek bent. Dat houdt uiteraard niet in dat je niet voor andere items kunt kijken, maar het kan je helpen in je zoektocht. Bepaal waar je het item voor wilt gebruiken en hoeveel geld je ervoor over hebt. Is het een opknapper? Bedenk dan of je daar tijd en zin voor hebt om miskopen te voorkomen. Succes!

 

Meer lezen en zien van Mardou? Check dan nog even hoe zij de babykamer van Amélie moeiteloos omtoverde tot een toffe peuterkamer. Wil je ook op pad voor de beste tweedehands vondsten? Ik schreef al eerder een artikel met mijn tips bij het kringloop winkelen en Mardou vertelt je haar favoriete kringloopwinkels in Noord – en Oost-Nederland.

Voor meer fijne interieurinspiratie kun je Mardou uiteraard ook volgen op Instagram.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!