Je kent het wel; die niet zo interieurproof items in huis die je toch echt niet kan missen. Denk aan snoeren, schakelmateriaal en radiatoren. Je kunt niet zonder, maar echt bijdragend aan je interieur zijn ze ook niet. Vandaag zet ik 4 creatieve ideeën op een rijtje om te doen met deze “lelijke”, maar onmisbare items in huis.

1. Radiatoren

Hoewel steeds meer woningen van vloerverwarming worden voorzien en dus steeds meer radiatoren het veld ruimen, blijven deze in veel huizen toch een must. Je zult toch je woning moeten verwarmen. Helemaal verstoppen is dus geen optie, zeker niet omdat je wel voldoende warmte-opbrengst wilt behouden. Je kunt een lelijke radiator uiteraard vervangen voor een design radiator (bijvoorbeeld via Cvkoopjes). Een andere optie is een radiatorombouw. Je kunt kiezen voor een kant-en-klare oplossing, die je bijvoorbeeld in de bouwmarkt kunt vinden. Een andere optie is om zelf iets op maat te ontwerpen en er echt een mooi hoekje van te maken. Door een houten ombouw met bijvoorbeeld webbing te maken en er dan toffe decoratie op te zetten, kun je er best wat leuks van maken. Een makkelijke oplossing voor de lelijke radiator is in elk geval om hem mee te verven in de kleur van de wand. Zo valt ie al een stuk minder op.

creatief met lelijke items in huis

2. Schakelmateriaal

Lichtknopjes en stopcontacten, iedereen heeft deze natuurlijk op allerlei plekken in huis. Niet perse een aanwinst voor je interieur, maar wel heel handig. Indien je nog kunt kiezen waar de stopcontacten gaan komen (bijvoorbeeld bij nieuwbouw), dan is het sowieso altijd verstandig om ze laag te laten plaatsen. Zo vallen ze al een stuk minder op. Oud vergeeld schakelmateriaal kun je zelf wat opfrissen door het te spuiten in een andere kleur. Denk bijvoorbeeld aan mat zwart, wat op dit moment heel trendy is. Maar ik vind zelf een brons/messing kleur ook te gek! Verder is het vooral een kwestie van je er niet aan storen denk ik. In een kinderkamer kun je overigens nog wel met leuke stickers aan de slag. Zo lijkt het bijvoorbeeld of er een vogeltje op het randje van een stopcontact zit.

3. Snoeren

Kabelgoten kunnen een oplossing zijn, maar maken het er niet altijd mooier op. Heb je nog de mogelijkheid om snoeren in te frezen in de wanden? Dan is dat natuurlijk perfect! In sommige gevallen kun je er ook voor kiezen om juist een mooi snoer te nemen en deze wel in je interieur in beeld te laten komen. Hangt een hanglamp bijvoorbeeld niet helemaal op de juiste plek? Dan vind ik het vaak mooier om te kiezen voor een chique linnen strijkijzersnoer dat je juist in het zicht hangt, dan het proberen te verstoppen met een kabelgootje.

gallery wall Samsung The Frame

4. Televisie

Niet iedereen is het hiermee eens, maar ik vind een televisie vaak niet zo’n mooi object in een interieur. Wel functioneel uiteraard. Onze vorige tv verstopte ik in een leuk vintage kastje. Dat was wat mij betreft echt een top oplossing. Een andere oplossing, die we nu hebben, is een tv in de vorm van een schilderij. Onze Samsung The Frame tv lijkt zo bijna op een schilderij, omringd door de rest van mijn gallery wall met vintage vondsten.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!