Het is alweer bijna Kerst en dus tijd om het huis gezellig te versieren. Ik ben zelf geen enorme Kerst liefhebber, maar ik vind het wel heel gezellig om op verschillende plekken in huis sfeervolle verlichting aan te brengen. Daarom vandaag een overzicht met 4 ideeën met kerstverlichting.

Kerstverlichting buiten

Je hebt niet perse een tuin nodig om kerstverlichting buiten aan te brengen rondom je woning. Dit kan ook prima op een balkon of dakterras. Is dat ook geen optie? Dan kun je ook bijvoorbeeld heel leuk aan de binnenkant langs de kozijnen gezellige lichtjes bevestigen. Dit ziet er dan niet alleen vanuit binnen, maar ook vanuit buiten heel sfeervol uit. Heb je een tuin? Dan is kerstverlichting buiten natuurlijk makkelijk te realiseren en echt een gezellige toevoeging in deze tijd van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan lichtjes in de bomen in je tuin, maar vergeet ook mooie subtiele verlichting langs de schutting, heg of kunsthaag niet.

ideeën met kerstverlichting

Subtiel lichtsnoer tussen decoratie

Voor dit idee is het handig als je een subtiel lichtsnoer hebt. Dus niet een dik/stevig snoer met lampjes eraan, maar een dun snoertje met ingebouwde lichtjes. Ik heb deze vorig jaar bij het tuincentrum gekocht en deze werkt op stroom. Een ander voordeel aan dit lichtsnoer is dat het dimbaar is. Juist als je de kerstverlichting niet in de kerstboom, maar op een andere plek wil gebruiken, is een goed dimbaar licht essentieel. Ik heb hem hier bijvoorbeeld op de zwakste stand staan. Om er een leuk hoekje van te maken, decoreer ik een kastje met een aantal grote kerstballen, een verenslinger en een Maria beeld. Dit beeld komt uit de kringloopwinkel en staat eigenlijk altijd op deze plek. Met wat kerstverlichting eromheen wordt het een heel Kerstig geheel.

Kerststerren met verlichting

Je ziet ze bijna in elke winkel tegenwoordig; de grote papieren kerststerren. Bij sommige varianten zit de verlichting er al in, bij andere kerststerren kun je dit zelf wel of niet toevoegen. Als je een beetje creatief bent, kun je ze zelf ook maken. Ik heb zelf een aantal van dit soort kerststerren. Van een grote papieren kerstster met een snoer met fitting erin, tot kleinere sterren waar losse lampjes in zitten met een batterij. Ze zijn ook ontzettend leuk om voor het keukenraam te hangen, zodat je er zowel binnen als buiten profijt van hebt. Een originele manier om deze kerststerren op te hangen? Denk dan eens aan een combinatie van meerdere formaten boven de eettafel, als een soort enorme Kerst kroonluchter.

ideeën met kerstverlichting
ideeën met kerstverlichting

Een kerstslinger met vintage lampenkapjes

Recent vond ik een hele berg mini lampenkapjes in de kringloopwinkel. Ik besloot ze allemaal mee te nemen. Het waren er uiteindelijk totaal 8 en ze zijn allemaal net anders. Van leuke fluwelen mini lampenkapjes, tot kapjes met geborduurde details of franjes eraan. Een hele grappige combinatie! Ik heb ze aan een lichtsnoer gehangen (zelfde soort als bij de tip hierboven). Dit lichtsnoer met de mini lampenkappen eraan heb ik vervolgens langs m’n gallery wall gehangen. Dat geeft een heel leuk effect en de lampenkapjes komen zo goed tot hun recht tussen al m’n andere vintage vondsten. Een ander Kerst idee met een vintage lampenkap: gebruik een oude grote lampenkap (liefst frivool exemplaar met franjes, etc) als piek. Dat wordt hier in het dorp gedaan op de kerstboom en dat staat echt megaleuk!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!