Zin in eens iets anders aan de wand en wil je zelf aan de slag? Kies eens voor iets creatiefs in plaats van de standaard wanddecoratie van posters of schilderijen. Ik zet 4 leuke ideeën voor je op een rijtje.

1. Sierlijsten + behang

Dit idee zie je de laatste tijd steeds meer verschijnen en ik ben fan! Zeker als je in een woning woont zonder veel authentieke details, kan het een heel tof idee zijn om je wand zelf van wat lijsten te voorzien. Door met sierlijsten vlakken op de wand te creëeren, maak je meteen een leuke omlijsting voor een mooi behang (bijvoorbeeld arte behang). Denk bijvoorbeeld aan drie vlakken achter het bed (helemaal als je geen hoofdbord aan het bed hebt) of één groot vierkant vlak met behang achter de eettafel. Net weer eens wat anders dan een standaard schilderij aan de wand en ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. De sierlijsten koop je gewoon bij de bouwmarkt en verf je mee in de kleur van de wand. Het behang kun je er vervolgens zo in plakken en op maat snijden langs de omlijsting.

creatieve wanddecoratie
creatieve wanddecoratie

2. Schilderij maken met oude lijst en stof

Deze DIY zelf heb ik zelf recent uitgevoerd. Van een oude lijst uit de kringloop en een stukje stof maak je in een mum van tijd een tof én origineel schilderij. Ik vind dit zelf vooral leuk met echte opvallende schilderijlijsten, liefst in goud en met veel details en versieringen. Het stofje dat ik gebruikt heb, is een oud gordijn uit de kringloop. Met een nietmachine (of tacker) kun je supermakkelijk de stof aan de lijst nieten aan de achterkant. Kwestie van even goed straktrekken en de nietjes erin zetten. De lijst die ik heb gebruikt, kostte me een tientje in de kringloop, het stofje was €3,95 en de nietmachine rond de €7. Budgetproof dus en net weer even wat anders aan de wand. Om het nog meer eigen te maken, kun je er nog wat op schilderen met bijvoorbeeld gouden textielverf.

creatieve wanddecoratie

creatieve wanddecoratie

3. Verzameling uniek en handgemaakte vondsten

Je hoeft niet altijd een schilderij aan de muur te hangen. Gewoon wat willekeurig bij elkaar gesprokkelde items kan juist veel leuker zijn. Ik ben niet alleen dol op schilderijtjes en rommeltjes uit de kringloop, maar ook op handgemaakte items die echt uniek zijn. Zo heb ik recent een handgemaakt altaartje gekocht via Instagram en kreeg ik ook nog eens een hele leuke slinger met kraanvogels opgestuurd. Aan de andere kant van de slaapkamer heb ik dan weer allerlei frutsels uit de kringloop aan de wand hangen, inclusief een soort Marokkaans slofje. Uiteraard oorspronkelijk niet bedoeld als wanddecoratie, maar het staat wel ontzettend leuk. Kijk dus ook eens rond tussen souvenirs en andere prullaria die je misschien al hebt of er iets is wat je leuk kunt ophangen.

creatieve wanddecoratie

4. Muziekinstrument aan de muur

Gitaren zie je geregeld aan de wand hangen in interieurs, maar er zijn natuurlijk meer instrumenten die je goed kunt ophangen. Het is niet alleen decoratief, maar geeft ook een persoonlijk tintje aan je interieur. Een instrument heb je vaak met veel liefde uitgekozen en is iets dat een hobby of passie is voor jou. Ik heb zelf de gitaar die ik als tiener kocht aan de wand hangen in onze slaapkamer en speel er sinds kort ook weer regelmatig op. Let er hierbij natuurlijk wel even op dat je een geschikte wandhaak gebruikt en deze stevig aan de wand bevestigd. Het zou ontzettend zonde zijn als je mooie instrument van de wand valt.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!