Je kent ze wel; van die megasaaie planten die je oma vroeger had. Ik kan zo een aantal voorbeelden noemen van kamerplanten die ik vooral heel erg suf vind. Jep, ook als plantenliefhebber heb ik zo m’n voorkeuren. Toch heb ik een aantal van deze “suffe” kamerplanten in huis en ben ik er stiekem best een beetje blij mee. Suffe planten kunnen blijkbaar namelijk best leuk zijn! Dit zijn mijn drie favorieten.

Planten

1. De lidcactus

Met de lidcactus kwam ik eigenlijk pas in aanraking toen ik mijn schoonmoeder leerde kennen. Zij heeft echt een enorm exemplaar midden in de woonkamer staan. Vanaf moment één vond ik deze plant lelijk en suf. Schoonmoeder zelf is echter enorm dol op haar lidcactus en blijkbaar de plant ook op haar, want hij staat geregeld volop in bloei. De bloemetjes die bij de bloeiperiode tevoorschijn komen, vond ik tot voor kort ook helemaal niks. Die hysterisch roze bloemetjes in die suffe plant waren voor mij een vlag op een modderschuit.

Vorig jaar begon het toch te kriebelen. Ik wilde opeens ook een lidcactus (vraag me niet waarom). Ik haalde een stekje van de uit de kluiten gewassen variant van schoonmoeder en liet hem eerst even wortelen in een laagje water. Na enkele weken was ie klaar om de grond in te gaan. Sindsdien ben ik erachter dat deze plant best leuk kan zijn, zeker als je de juiste bloempot ervoor weet te vinden. Ik heb een heel gaaf vintage bloempotje gekocht en daar hangt ie vrolijk omheen. Sinds enkele weken maakt ie een enorme groeispurt door en stiekem hoopte ik ook de eerste bloemen te mogen verwelkomen. Dit mocht helaas nog niet zo zijn, maar wie weet gaat me dat volgend jaar ook lukken. De lidcactus is dus best een toffe plant!

suffe kamerplanten

De lidcactus in een vintage potje en op een mini pauwenstoeltje.

2. De anthurium

Toen ik m’n eerste samenwerkingsverzoek van de anthurium kwekers kreeg, stond ik heel eerlijk gezegd niet meteen te juichen. M’n associatie met de anthurium was vooral “oma-achtig”, “plastic” en “saaaaiii”. Ik besloot het toch een kansje te geven en het juist als een uitdaging te zien deze plant wel een mooi plekje te geven in ons interieur. En ja hoor…. de anthuriumplanten staan hier nog steeds vrolijk te bloeien. Inmiddels kan ik de anthurium dus zeker wel waarderen en zie ik juist de charme van deze bloeiende plant. Daarnaast is ie ook nog eens lekker sterk, dus zelfs toen ik de anthuriumplant op de koelkast per ongeluk een tijdje vergat, was ie vergevingsgezind.

Het grappige is ook, dat ik de anthurium sinds deze samenwerking ook steeds vaker in andere media voorbij zie komen. Ik heb dus de indruk dat deze plant inmiddels ook echt een beetje hip is!

anthurium

De anthurium als potplant en als snijbloem in de keuken.

3. De hortensia

Nog een plant waar ik in aanraking mee kwam door een samenwerking. De kamerhortensia is ook een bloeiende kamerplant die voor mij altijd een beetje een stoffig imago had. Als tuinplant kon ik hem wel al langer waarderen, te meer omdat ons dorp altijd vol staat met de meest fantastische hortensia’s. Vorig jaar ging ik de 150 dagen challenge aan met de kamerhortensia en dit was een groot succes. De hortensia stond nog veel langer dan 150 dagen volop in bloei en gaf een gezellig kleurtje aan ons interieur. Dit jaar kreeg ik een persbericht in mijn mailbox met een nog leukere variant; namelijk de kamerhortensia op stam. Hiermee heeft de hortensia zijn suffe imago wat mij betreft helemaal afgeschud. Als het goed is, mag ik er binnenkort ook eentje verwelkomen in ons huis dus ik ben benieuwd of ik van deze net zoveel plezier ga hebben als m’n hortensia van vorig jaar. Ook in de tuin is onze hortensia alweer flink aan het groeien, dus ik kijk nu al uit naar het moment dat de eerste bloemen gaan verschijnen.

suffe kamerplanten

De kamerhortensia op stam, grappig toch?

Met de hortensia op stam ga ik trouwens weer de 150 dagen challenge aan. Ik ben benieuwd of het me ook dit jaar lukt om hem zo’n lange tijd bloeiend te houden. Op Instagram zal ik af en toe een update plaatsen om je op de hoogte te houden.

 

styled by sabine signature

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!