Het grootste deel van ons interieur heb ik gevonden via Markplaats, bij de kringloop of in vintage winkels. Afgelopen week deed ik ook weer drie hele leuke vintage aankopen, die ik je vandaag wil laten zien. Het thema wordt een beetje roze, aangezien dit m’n lievelingskleur is en toevallig al m’n aankoopjes in deze kleur zijn. Ben je ook dol op roze? Check dan even m’n vintage scores!

vintage porseleinen beeld

Roze porseleinen hond

De laatste tijd ben ik helemaal weg van de porseleinen dierenbeelden die momenteel een behoorlijke hype zijn. Met name de vintage Hollywood Regency tijgerbeelden vind ik waanzinnig. Tot nu toe ben ik nog niet tegen een porseleinen tijger aan gelopen die ook nog enigszins in m’n budget past, dus ik ging voor een roze hond. Dit beeldje past toch perfect in ons interieur? Ik kocht hem via het Instagramaccount Kringloopgelukjes. Hier vind je allemaal leuke koopjes die Kirsten van het account Styleonabudget heeft gevonden in de kringloop. Aanrader om te volgen, want er zitten echt pareltjes tussen. Dit roze hondje kon ik in elk geval niet weerstaan en hij past prima in ons roze paleis.

roze vintage lamp

roze vintage lamp

Roze lamp met glazen kapje

Al tijden zocht ik een nieuwe lamp voor in dit hoekje. Omdat de grote bananenplant er ook staat, is het een beetje passen en meten. Daarnaast was ik erg kritisch, want ik wilde wel iets dat helemaal m’n smaak zou zijn. De koperen lamp die er stond, was ik al een tijdje zat, maar ik wachtte tot dé lamp voorbijkwam. Bij m’n lievelingswinkel Fortune Flea liep ik hem dan toch tegen het lijf. Een gouden standaard met een heel schattig roze glazen kapje. Met een mooie warme lichtbron er in, geeft ie een heel fijn sfeerlicht en hij past prima naast de grote bananenboom. Missie lamp geslaagd!

roze marmeren salontafel

Een detail van de nieuwe marmeren salontafel met messing onderstel. Het marmeren tafeltje ernaast had ik langer en past er onverwachts eigenlijk prima bij.

Roze marmeren salontafel

Met deze aankoop ben ik toch zo blij! Wat een vondst! Hij komt ook van Fortune Flea en eigenlijk wist eigenaresse Zoë meteen dat dit mijn tafel moest worden. Ik had al eerder bij haar gesnuffeld tussen de salontafels, maar steeds was het hem net niet. Dit is hem wel, want: roze. Duidelijk lijkt me. Naast dat de kleur prachtig is (heel lichtroze marmer is het), vind ik het onderstel ook te gek én is de maat precies goed. Ik vond het eerst nog even jammer om afscheid te nemen van m’n oude houten Marrakech tafel, maar toen de nieuwe tafel eenmaal stond, was ik helemaal verkocht. De Marrakech tafel heeft gelukkig een fijne nieuwe eigenaar gekregen. Een ander voordeel aan de nieuwe tafel is dat het een lekker praktische tafel is. Het marmer is heel zwaar, waardoor de tafel lekker stevig staat. Ook ga ik ervan uit dat er niet snel vlekken op zullen komen (al kunnen zure vloeistoffen, zoals citroensap, de toplaag wel aantasten heb ik begrepen).

roze marmeren salontafel

roze marmeren salontafel

 

Nou, ik vind het leuk dat ik m’n aankopen weer met je kon delen en ben helemaal op een roze wolk in m’n interieur momenteel. Kan jouw huis nog wel wat roze gebruiken? Check mijn tips voor de mooiste roze muurkleuren van het moment.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!