fbpx

Verhuisstress? 10 tips voor een relaxte verhuizing

 • verhuistips

Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij verhuisd zijn. Eerder schreef ik ook al een stappenplan van onze verhuizing om dit zo gestructureerd mogelijk aan te pakken. Inmiddels heb ik nog een aantal goeie tips verzameld om te verhuizen met zo min mogelijk stress.

 

1. Start met een schema

Begin met het opstellen van een schema met data waarin je alle taken op kunt schrijven en af kunt vinken. Ook kleine dingen als “inschrijven gemeente” en “internet regelen”, etc zet je daarin. Iedereen uit het gezin krijgt taken en zo kun je afvinken wat al gedaan is.

 

2. Maak het behapbaar

Het inpakken van alle dozen doe je niet in een weekend helaas. Als je elk vrij moment iets doet en op tijd begint, is het al een stuk overzichtelijker. Als je van tevoren goed hebt opgeruimd, is het helemaal handig.

 

3. Schrijf de inhoud van de dozen op

Dit is in ons geval echt een lifesaver geweest! Codeer de dozen en houd in een bestandje (of op een papiertje voor mijn part) precies bij wat er in welke doos gaat. Zo kun je alles weer terugvinden (behalve de kerstboomhaakjes, want die ben ik toch echt kwijt dit jaar….).

 

4. Doe alles in dozen

Wanneer je alles in dozen inpakt, is het makkelijk te tillen en te stapelen. Ook ziet het er overzichtelijk uit als alles in verhuisdozen zit in plaats van losse artikelen en/of tassen.

 

5. Check praktische zaken van tevoren

Als je verhuist naar een andere gemeente is het verstandig om ruim op tijd te kijken naar een aantal praktische zaken, zoals eventuele parkeervergunningen of afvalmogelijkheden. Zo bleken wij in ons nieuwe huis een toegangspas nodig te hebben voor de afvalcontainer die nergens te vinden was. Het was dus slimmer geweest om dit van tevoren geregeld te hebben bij de gemeente.

 

6. Meten is weten

Check ruim op tijd of je meubels ook bij het nieuwe huis naar binnen kunnen. Is de deur bijvoorbeeld wel breed genoeg voor de bank? Of moet je misschien via de achtertuin? In het ergste geval moet je misschien zelfs een verhuislift huren om bepaalde spullen binnen te krijgen.

 

7. Check de grofvuil ophaaldag

Wanneer je gaat verhuizen, ga je vast ook veel dingen opruimen en ook spullen wegdoen. Wel zo handig om dan te weten wanneer de grofvuil ophaaldag is in jouw woonplaats. In onze vorige woonplaats kon je het bijvoorbeeld elke week gewoon aan de weg zetten, maar waar we nu wonen komen ze slechts eens per zes weken op afspraak.

 

8. Bescherm je meubels

Meubels die je niet uit elkaar gaat halen, kun je het beste inpakken met beschermfolie. Dit koop je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. Zo blijven ook meteen de eventuele lades dicht (wel eerst even leeghalen natuurlijk).

 

9. Organiseer kleine onderdelen

Is het wel nodig om bepaalde meubels uit elkaar te halen? Bewaar dan alle schroefjes en andere kleine onderdelen bij elkaar in een zakje. Dit zakje plak je aan (een deel van) het meubel vast. Zo heb je alles bij elkaar per meubel en raak je geen kleine onderdelen kwijt. Ik las ooit ergens ook de tip om snoeren te fotograferen als ze nog in je apparatuur zitten. Zo weet je altijd waar welk snoertje ook alweer in moest na de verhuizing.

 

10. Besteed het uit

Misschien nog wel de meest ontspannen verhuistip van allemaal; je verhuizing uitbesteden. Laat je verhuizing bijvoorbeeld van het begin tot het eind regelen door Verhuisbedrijf Hilversum. Een verhuisbedrijf kan niet alleen al je spullen inpakken en verhuizen, maar verhuizers kunnen je ook helpen met klusjes in het nieuwe huis en het monteren van meubels.

 

Heb jij ook een verhuizing op de planning? En ben je van plan om alles zelf te doen of ga je het toch uitbesteden? Ik ben  benieuwd!

 

 

Dit artikel is een samenwerking.

2017-12-15T11:52:05+02:0020-12-2017|Algemeen|4 Comments

4 Comments

 1. Vince 6 juni 2018 at 14:56 - Reply

  Vaak wanneer men verhuist, komt daar veel bij kijken. Een container huren om je vuil in te dumpen kan dan erg handig zijn, helemaal wanneer je nog geen toegangspas heb voor de normale afvalcontainer. Mij heeft het erg geholpen bij mijn verhuizing/verbouwing. Zo voorkom je dat afval overal in je tuin of huis ligt.

 2. Marie de Jonge 14 augustus 2018 at 16:29 - Reply

  De inhoud van dozen opschrijven is inderdaad heel handig. Vooral wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt. Wat ik ook weleens gedaan heb is post-its plakken op de dozen in verschillende kleuren. Zo kan je gemakkelijk de dozen bij elkaar zetten die bij elkaar of in een kamer horen!

 3. Vincent Rondwijk 27 september 2018 at 15:30 - Reply

  Tip twee is denk ik voor iedereen die gaat verhuizen van groot belang. Begin optijd, zodat je verhuizing ook daadwerkelijk behapbaar voor je wordt. Zelf heb ik in het verleden ook vaker een goede planning gemaakt. Dit heeft mij veel stress ontnomen.

 4. Mara 5 december 2018 at 09:36 - Reply

  Ik denk dat het eerste en tweede punt erg veel met elkaar te maken hebben. Wanneer je een schema maakt, wordt je verhuizing behapbaarder. In een schema kan je precies naar verschillende momenten toewerken waarin je bezig bent met bijvoorbeeld inpakken. Dit heeft mij vaker goed geholpen!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Kamerplanten winter
Kamerplanten in de winter

Nu het dan toch echt winter is, vraagt de verzorging van je kamerplanten wat extra aandacht. In de zomer groeien...

Sluiten