De lente is gisteren officieel van start gegaan. Hoewel het nog erg koud is, krijg ik toch al een voorjaarsgevoel door de langere dagen en de bloembollen die je overal uit de grond ziet piepen. In huis merk ik ook dat ik zin krijg om dingen te veranderen. Heb jij ook de lente in je bol? Ik geef je 10 tips hoe je het voorjaar in huis haalt.

 

1. Bloemen

Een vrolijke bos bloemen op tafel is toch wel het ultieme lentegevoel in huis. Ik ben zelf dol op de boeketten van Bloomon, omdat ze elke week weer anders zijn en aangepast op het seizoen. Overigens hebben de meeste plaatselijke bloemisten tegenwoordig ook dit soort boeketten en zelfs ook vaak met een bezorgservice. Behalve de bloemen als boeket in één vaas te zetten, kun je de bloemen ook verspreiden over meerdere kleine vaasjes. Dit doe ik sowieso als ik nog een aantal bloemen uit m’n bos over heb.

 

2. Verf een muur

Iets meer ingrijpend dan een bosje bloemen op tafel, maar wel ook een verandering met een groots effect. Een muur een andere kleur geven, zorgt echt voor een frisse wind door je huis. Ik ga zelf aan de slag met de kleur Urban Taupe in de woonkamer binnenkort. Dit is een hele neutrale tint die in veel interieurs goed past. Zo hoef je niet meteen voor een heftige metamorfose te gaan, maar breng je toch het voorjaar in huis met een frisse nieuwe kleur.

 

3. Nieuw dekbedovertrek

Om je slaapkamer een fijne nieuwe look te geven, kun je op eenvoudige wijze eens kiezen voor een nieuw dekbedovertrek. Ik kies zelf meestal voor witte tinten, maar een pasteltint kan ook heel goed dat lentegevoel toevoegen in je slaapkamer.

lente in huis

4. Kussenhoesjes veranderen

Zelf vind ik dit altijd erg leuk om te doen, nieuwe hoesjes om m’n sierkussens. Bij de H&M Home scoorde ik enkele weken geleden al vrolijke kussenhoezen met print in lichte tinten. Ook bij Karwei én bij de Loods5 outlet kocht ik mooie nieuwe kussens. Dit geeft direct een heel andere aanblik!

 

5. Verschuif je meubels

Je hoeft niet altijd iets nieuws te kopen om het lentegevoel in huis te halen. Het voorjaar is ook het moment om lekker op te ruimen en je huis opnieuw in te delen. Ik vind het heerlijk om met meubels te schuiven en nieuwe hoekjes te creëeren met items die ik al in huis heb. Heb je iets teveel spullen verzameld? Pak dan een doos en breng eens wat dingen naar de zolder. Zo start je het nieuwe seizoen met een opgeruimd gevoel.

lente in huis

6. Iets nieuws aan de muur

Als je je wanddecoratie verandert, heb je meteen een heel ander effect in huis. Ik koos bijvoorbeeld recent voor een grote IXXI in de slaapkamer. Dit geeft zo’n toffe nieuwe look! Als je zorgt dat je altijd een aantal grote mooie lijsten in huis hebt, kun je ook heel snel posters wisselen. Kies voor een fijne lenteprint met bijvoorbeeld bloemen of vogels en je hebt het voorjaar in huis.

 

7. Ander servies

In het voorjaar krijg ik ook altijd zin om m’n servies te wisselen. Dit kunnen ook gewoon een paar nieuwe leuke kopjes of kommetjes zijn natuurlijk. Om het niet te duur te maken, koop ik dit bij de Xenos, Action of Kwantum.

 

8. Paasversiering erin

Ik ben zelf niet zo van de paasversiering in huis, maar het geeft wel degelijk een fris voorjaarsgevoel. Je hoeft niet perse voor een paastak te gaan, maar kunt het ook houden bij een paar kleine accessoires. Zo zag ik bij de Hema een waanzinnig leuke glazen stolp met konijnenoren en ook leuke bloempotten in de vorm van konijnen.

 

9. Aan de slag in de tuin

Kijk je vanuit de woonkamer op je tuin uit? Dan is het zaak om die ook lenteproof te maken. Bij ons beginnen de bloembollen uit de grond te piepen, wat natuurlijk een leuk uitzicht is. Verder heb ik alvast een nieuw buitenkleed gekocht in de Loods5 outlet, dus zo gauw het iets beter weer is, leg ik die gezellig neer. Nu die groene aanslag nog aanpakken…. 😉

 

10. Opruimen en verkopen!

Je kunt natuurlijk niet alleen maar nieuwe dingen het huis in slepen om het voorjaarsgevoel te krijgen. Het voorjaar staat namelijk ook in het teken van opruimen en schoonmaken. Doe dus eens wat spullen weg waar je op uitgekeken bent. Ik ben de laatste tijd ook veel aan het verkopen. Ruimt lekker op!

 

Ik ben benieuwd of jij de lente al in je bol hebt? Heb je al iets veranderd in huis?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!