In veel interieurs zie ik dit item terugkomen; de fotorichel. Een handig ding om aan de muur te hebben. Je hoeft immers niet steeds opnieuw gaten te boren als je iets aan je accessoires aan de muur wil veranderen en je kunt er ook dingen opzetten die je normaal gesproken niet zou ophangen. Een fijne fotorichel koop je wat mij betreft bij Ikea. De fotorichel die ik heb van Ikea is stevig, breed genoeg om ook de grotere accessoires erop kwijt te kunnen en de prijs is prima. Nu zag ik dat deze niet meer te koop is, maar ze hebben nog wel alternatieven, zoals deze. Mocht je de richel elders zoeken, gebruik dan ook eens schilderijenplank als zoekterm, want zo worden ze ook wel genoemd. Schroom niet om er direct meerdere te kopen, want vaak staat het leuker om er meerdere te combineren. Momenteel heb ik er twee naast elkaar boven het bed, maar voorheen had ik ze schuin boven elkaar hangen boven de bank.

Vandaag laat ik je aan de hand van foto’s zien wat je allemaal zou kunnen doen met de fotorichel. Want dit item is superveelzijdig en kan veel meer hebben dan alleen fotolijsten. Tien ideeën:

lp hoes fotorichel

1. Fotolijstjes

Dit spreekt voor zich uiteraard. Om een leuk effect te krijgen, kies je voor verschillende formaten lijstjes en het liefst ook van verschillende materialen. Om toch eenheid te creëren, kun je dan het beste kiezen voor lijstjes in één dezelfde kleur. Wissel ook eens foto’s in je lijstjes af met bijvoorbeeld leuke kaartjes of mooie quotes. Ik heb ervoor gekozen om de foto’s en kaartjes in mijn lijstje rustig qua kleuren te houden en de foto’s dus bijvoorbeeld in het zwart/wit uit te printen.

 

2. LP hoezen

Ben je net als ik dol op vinyl? Show dan je mooiste hoezen op je fotorichel. Je kunt ze er gewoon los opzetten, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een speciale LP lijst te doen (zoals op mijn foto). Deze lijst kun je bijvoorbeeld ook weer bij Ikea kopen, dus dit hoeft niet duur te zijn. Momenteel prijkt Jim Morrison op mijn fotorichel, maar hiervoor had U2 een mooi plaatsje boven mijn bed.

cactussen fotorichel

3. Cactussen of andere plantjes

Dit vind ik toch altijd zo gezellig staan! Kleine potjes met cactussen of andere kleine (vet)plantjes. Soms in een rijtje naast elkaar zoals hier, maar ook leuk om tussen je lijstjes af en toe een cactus te plaatsen voor een speels effect. Let hierbij wel even goed op of je fotorichel breed genoeg is en je potjes niet te groot.

clork puinart

4. Klok

Ook een favoriet item van mij op mijn fotorichel. Dit is de Clork van Puikart, wat sowieso één van mijn favoriete accessoires in huis is. Ook andere klokjes kun je prima op je richel kwijt en zelfs klokken die je normaal aan de wand zou hangen, kun je hier prima op neer zetten.

 

5. dromenvanger

Aan deze tip heb je vooral wat, als je de fotorichel boven je bed hebt hangen. Een dromenvanger vind ik een mooi item om aan de rand te bevestigen. Maar ook als je je richel elders gebruikt, kun je er iets aan hangen. Denk bijvoorbeeld aan een macramé wandhanger, die je momenteel veel ziet. Deze dromenvanger is overigens van Xenos. Ik zou later graag nog een mooie handgemaakte willen, die ik ergens tijdens een reis hoop mee te nemen. Voor nu doe ik het met deze versie.

vaasje fotorichel

6. vaasjes

Niet elk vaasje zal qua formaat geschikt zijn, maar als je een klein vaasje hebt, kan het heel gezellig staan. Stop er ook eens een mooie bloem in en het staat alweer een stuk vrolijker.

 

7. kaarsen

Van waxinelichthouders tot rustieke kaarsen, ik zet ze allemaal gerust op de fotorichel. Mocht je ze ook willen aansteken, dan moet je natuurlijk wel even voor een houder zorgen. Voorheen had ik de richel in de huiskamer, wat het voor mij een handige plek maakte om kaarsen te branden. Zo konden de huisdieren niet bij de kaarsen komen, maar kan je toch wat sfeer in huis brengen. Ook met kinderen is dit handig om te voorkomen dat grijpgrage vingers bij de brandende kaarsen komen.

souvenirs fotorichel

8. herinneringen

Neem je op reis vaak mooie souvenirs mee? Dan zijn dat weer perfecte items voor op je fotorichel! Combineren is de clou en om het niet te rommelig te laten lijken, kies ik bijvoorbeeld voor items die ongeveer dezelfde kleuren hebben. Als je dan in je fotolijstjes nog een fijne foto van je reis stopt, is het meteen een mooie herinneringenplank.

cottonballs fotorichel

9. verlichting

Lichtjes aan je fotorichel vind ik ook zo leuk! Dit zijn cottonball lights, waar ik al eerder over schreef in een post. Ook andere lichtjes kun je natuurlijk prima aan je richel bevestigen, bijvoorbeeld met wat washitape.

fotolijsten fotorichel

10. Grote fotolijsten

En als laatste weer terug naar de fotolijsten. Wat namelijk weer een heel ander effect geeft, is als je kiest voor een aantal hele grote lijsten. Hier heb ik een aantal dezelfde grote lijsten op de richel geplaatst. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om nog een maatje groter te gaan, maar dat zou bij mij hier in de slaapkamer iets te groot worden. Bekijk het dus even in z’n geheel als je je richel ingericht hebt.

 

Mocht jij ook een fotorichel hebben in je interieur, dan ben ik heel benieuwd hoe jij deze hebt ingericht. Heb je er één of meerdere? En wissel je veel af met accessoires?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!