Als je mijn blog leest, ben je waarschijnlijk ook dol op alles wat met de inrichting van je woning te maken heeft. Sommige lezers zullen zich zelfs bestempelen als een echte interieurverslaafde (waaronder ik zelf natuurlijk). Als je net zoveel van interieur houdt als ik, zijn dit vast een aantal eigenaardigheden die je herkent.

 

1. Veranderdrang

Het liefst schuif je zo vaak mogelijk met meubels en accessoires, zodat je interieur geen week hetzelfde is. Ook verschijnen er geregeld nieuwe items in je interieur. Vrienden die af en toe op visite komen, denken elke keer in een compleet ander huis terecht te komen.

 

2. Restaurant uitzoeken op interieur

Toen ik plaatjes zag van het nieuwe restaurant Mama Kelly in Amsterdam, wilde ik daar direct reserveren. Niet vanwege de aansprekende menukaart, maar vanwege het roze interieur. Wat er op de menukaart staat, is totaal van ondergeschikt belang als een restaurant een heel tof interieur heeft. Dit geldt uiteraard ook voor hotels.

 

3. Assortiment woonwinkels uit je hoofd kennen

Geregeld ken jij het assortiment beter dan de gemiddelde medewerker van een woonwinkel. Je weet precies in welke winkel welk item te krijgen is en meestal ook nog voor welke prijs.

 

4. Oog voor interieur in films en series

Waarom je zo graag Scandinavische series kijkt op Netflix? Niet alleen om de goede verhaallijnen, maar zeker ook om de toffe interieurs die daarin voorkomen.

 

5. Mooi gaat soms meestal voor praktisch

Hoewel een leren bank met huisdieren veel handiger is, kies je toch voor de stoffen variant. De salontafel is vervangen door kleine bijzettafels, waar je onmogelijk voor alle visite drinken en snacks op kunt serveren. Stoelen aan de eettafel zitten fijner, maar een bankje stond mooier. Herkenbaar?

 

6. Verlanglijstjes bestaan alleen uit interieuritems

Nu Sint en Kerst naderen, is het tijd om verlanglijstjes te maken. Een echte interieurverslaafde komt waarschijnlijk tot de conclusie dat er weer alleen maar dingen voor in huis op zijn/haar lijstje staan. Zoek je nog tips trouwens voor je lijstje om te geven of te krijgen? Lees dan even dit artikel.

 

7. Namen van verfkleuren onthouden

Bij de termen “geordend”, “early dew”, “heart wood” en “urban taupe” heb jij direct een kleur voor ogen.

 

8. Partner gaat mee in jouw gekte

Zelfs je partner weet inmiddels het verschil tussen een Eames stoel en een Hay stoel. Bij de namen “Fietje en Frans” weet hij dat je het niet over de kanaries van de buren hebt, maar over de stylisten van je favoriete zondagavond programma. En op een zaterdagmiddag een bezoekje aan Loods5 brengen? Daar draait hij zijn hand niet voor om.

 

9. Pinterest is een avondvullend programma

Jij kunt gerust een hele avond op Pinterest spenderen, al pinnend inspiratie opdoen voor de mooiste interieurs. Voor Instagram geldt hetzelfde. Is het je al opgevallen dat je alleen maar interieuraccounts volgt op Instagram?

 

10. Pakketten overdosis

Wekelijks vinden vele pakketjes met nieuwe interieuraankopen de weg naar jouw huis. De pakketbezorger kent je bij naam en belt je gerust op je mobiel als je even niet thuis bent. Een wekelijks bezoek aan de oud papier inzameling om alle dozen af te voeren, hoort hier helaas ook bij.

 

Herken jij je in deze punten? Kom er gerust voor uit, want ik maak me zelfs schuldig aan alle 10 de punten.

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!