De zomervakantie is het ideale moment om het lezen weer eens op te pakken. Ik geef je mijn tips voor fijne boeken voor de vakantie van 2023. Heb je net als ik een Kobo Plus abonnement? Deze 10 boeken zijn ook beschikbaar binnen je abonnement, dus geen extra kosten.

Lisa Jewell – Toen was ze weg

Dit boek wilde ik aan het begin bijna wegleggen, omdat het verhaal me niet zo aansprak. Met name de karakters in het eerste 1/3 deel van het boek vond ik vooral irritant. Toch besloot ik door te zetten en daarna werd dit verhaal dus wel echt veel beter! Ik genoot vervolgens van de rest van het boek en vind het al met al toch een aanrader. Korte samenvatting: de dochter van Laurel is jaren geleden verdwenen. Dan ontmoet Laurel een leuke en charmante man waarmee ze aan het daten slaat. Zijn dochter lijkt echter het evenbeeld van haar verdwenen dochter Ellie. Langzaam maar zeker kom je er in dit spannende boek achter wat er met Ellie gebeurd is.

De hulp

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,99)

Freida McFadden – De Hulp

Dit verhaal begint wat cliché met een jonge vrouw die aan lager wal is geraakt, die een plek als huishoudster krijgt bij een rijke familie. De vrouw des huizes is een naar type, maar de man is aantrekkelijk en warm. Dit lijkt allemaal een beetje een voorspelbaar verhaal te worden, maar dat is zeker niet zo! Dit boek leest heerlijk weg en ik hoop dat er een vervolg op komt.

Valerie Cook – Leven zonder een plan B

Dit is een lekker feel good book, waarbij je niet teveel hoeft na te denken. Het heeft ergens ook wat weg van een zelfhulpboek, maar dan in een “light” versie. Het is een inspirerend verhaal, dat heel goed wegleest aan je strandbedje. Valerie vertelt haar verhaal over hoe ze ja zegt tegen al haar dromen en alle avonturen die op haar pad komen. Eerst alleen, daarna met partner en later ook met hun kinderen. Leuk om te lezen!

Claire Nelson – Dingen die ik leerde van het vallen

Als een echte fan van het programma “I shouldn’t be alive” was dit boek helemaal in m’n straatje. Claire vertelt het waargebeurde verhaal, waarbij zij van een rots afvalt in een nationaal park en met een verbrijzeld bekken dagenlang moet zien te overleven in de woestijn. Het is een onwaarschijnlijk verhaal van veel moed, doorzettingsvermogen en een positieve instelling. Heel inspirerend en natuurlijk ook spannend om te lezen.

B.A. Paris – Breng me terug

Als je schrijfster B.A. Paris nog niet kent, zou ik zeker eens wat boeken van haar opzoeken! Eigenlijk al haar boeken vind ik heel fijn weglezen, spannend en altijd met een verrassende wending op het einde. Dit verhaal gaat over Finn, die jaren geleden zijn geliefde Layla is verloren toen zij opeens verdween bij een tankstation langs de snelweg. Twaalf jaar later is Finn verloofd met een andere vrouw en zijn er opeens toch weer allemaal gekke aanwijzingen naar zijn verdwenen liefde Layla. Ergens is dit boek een soort van voorspelbaar en het einde is vrij ongeloofwaardig, maar toch is het een lekker verhaal.

B.A. Paris – De therapeut

Ook van schrijfster B.A. Paris en net zo’n fijne pageturner als veel van haar boeken. Een stel koopt een nieuwe woning op een exclusieve gated community. Daar blijken allerlei geheimen te schuilen tussen de verschillende buren en die ontrafelen zich gedurende het verhaal. Geen literair pareltje, maar zeker een heel prettig boek voor de zomervakantie.

Colleen Hoover – It starts with us

Colleen Hoover, wie kent haar niet? Deze Tiktok sensatie schrijft voor mijn gevoel het ene boek na het andere. Ik moet wel zeggen dat ik sommige boeken heel prima vind, maar andere juist helemaal niks. Mijn absolute afrader is het boek Layla (wel ook op Kobo Plus). It starts with u is het vervolg op It ends with us. Heb je dat boek nog niet gelezen? Dan zou ik daar beginnen en handig genoeg staat deze ook op Kobo Plus. Deze opvolger vind ik persoonlijk minder boeiend dan het eerste deel. Toch las ik hem heel snel uit, gewoon om te weten hoe het verder zou gaan. Een beetje cliché, maar prima leesvoer voor op je strandbed.

Israel van Dorsten – Wij waren, ik ben (weg uit Ruinerwold)

Een hele andere categorie, maar ik vind dit boek wel echt een aanrader binnen je Kobo Plus abonnement. Een fascinerend levensverhaal, wat op een hele mooie wijze is opgeschreven door Israel van Dorsten. In de kritieken op dit boek kan ik me dan ook niet zo vinden. Het is geen roman, maar een hartverscheurende weergave van de situatie waarin hij zijn jeugd doorbracht. Mooi, maar uiteraard geen lichte kost.

Verity

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,99)

Colleen Hoover – Verity

Dit is mijn favoriete boek van schrijfster Colleen Hoover tot nu toe. Het is een thriller, in tegenstelling tot de meeste van haar andere boeken. Misschien een beetje voorspelbaar, maar ik vond het wel echt een heel goed verhaal. Wat mij betreft mag Colleen meer van dit soort boeken schrijven. Ideaal boek voor op je bedje bij het zwembad.

Taylor Jenkins Reid – Daisy Jones and the six

Dit is ook echt een lekker vakantieboek. Sowieso vind ik de boeken van schrijfster Taylor Jenkins Reid een aanrader. Als je deze nog niet gelezen hebt, dan moet je hem zeker proberen. Aan de schrijfstijl moest ik in het begin een beetje wennen en het voelde soms enigszins vervelend. Het zijn hele korte hoofdstukken in een soort interviewstijl vanuit verschillende personages gezien. Het verhaal gaat over een fictieve rockband uit de jaren 70 en alles wat de verschillende bandleden meemaken. Het voelt alsof het over een echte band gaat en naarmate het boek vorderde raakte ik steeds meer betrokken bij de verschillende personages. Kortom, lekker boek!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!