De laatste weken van het jaar zijn aangebroken en voor de meeste mensen komen er ook weer wat vrije dagen aan. Een ideaal moment dus om nog eens lekker een boek erbij te pakken. Ik heb een lijstje met 10 boeken tips verzameld voor de kerstvakantie van 2023. Met een aantal van mijn recente favorieten en een groot deel is ook gratis te lezen met een Kobo Plus abonnement.

Clare Mackintosh – Valse Hoop

1

In dit boekentip lijstje heb ik een aantal boeken van deze schrijfster verzameld. Het zijn allemaal psychologische thrillers en ik vind de schrijfstijl over het algemeen heel fijn. Dit boek gaat over de jonge moeder Anna die haar beide ouders in een korte tijd verloren heeft door suïcide. Op het moment dat ze opeens een kaartje ontvangt met een aanwijzing over haar moeders dood, lijkt dat er misschien toch iets anders aan de hand is en twijfelt ze over de dood van haar ouders. Een spannend boek met veel plotwendingen. Voor mij was dit niet de beste van Clare Mackintosh uit dit lijstje, maar zeker een prima boek!

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Colleen Hoover – November 9

Ik denk dat we Colleen Hoover inmiddels allemaal wel kennen. Deze auteur is een ware TikTok hit en brengt de ene na de andere bestseller uit. Ook dit is weer een typisch Colleen boek. Het is liefde op het eerste gezicht tussen Fallon en Ben, maar ze ontmoeten elkaar precies op de dag dat Fallon verhuist naar de andere kant van het land. Ze spreken elkaar af elk jaar op 9 november weer te ontmoeten, terwijl Ben een boek schrijft over hun romantische jaarlijkse avontuur. Voor mij was dit boek vrij zoetsappig, maar dat heb ik wel vaker met boeken van deze schrijfster. Toch blijf ik het lezen, omdat de schrijfstijl prettig is én je gewoon wil weten hoe het afloopt. Ik noem deze boeken altijd graag m’n “palate cleansers” die ik lees na een wat zwaarder of literair boek (en dat is echt niet vervelend bedoelt).

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Clare Mackintosh – Ik Zie Jou

3

De volgende in mijn lijstje van Clare Mackintosh en ook dit is een psychologische thriller. Dit boek vond ik vanaf het begin heel spannend en ik werd helemaal meegenomen in het verhaal en de plotwendingen. Hoofdpersoon Zoë Walker ziet tijdens een treinreis plots een vreemde foto van zichzelf in de krant staan in de rubriek met de seksadvertenties. Ze heeft geen flauw idee hoe die foto daar terecht is gekomen en gaandeweg blijken er veel meer vrouwen ongevraagd in gekke advertenties te staan. Het vervolg is een verhaal over forensen, obsessies en stalking, waarbij je totaal geen idee hebt wie nou aan welke kant staat. Aanrader!

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Britney Spears – The Woman In Me

Je kunt het bijna niet gemist hebben; Britney bracht een autobiografie uit over haar bewogen leven. Ik was als tiener een ontzettende Britney fan, dus ik moest dit boek echt meteen lezen toen het uitgebracht werd. Ik las meteen al wat mindere recensies over de Nederlandse vertaling, dus ik koos voor de originele Engelse versie. Dit boek kon ik absoluut niet wegleggen en ik las het dus in een uur of 2 achter elkaar uit. Een indrukwekkend verhaal en door de manier waarop het boek geschreven is, kreeg ik ook een bepaald beeld bij Britney. Heel interessant en ook vreselijk triest. Een aanrader, maar zeker geen luchtig boek!

Clare Mackintosh – Mea Culpa

5

Een hele bekende van Clare Mackintosh en ik was dan ook ontzettend benieuwd naar dit boek. Ik moet zeggen dat het verhaal mij niet meteen pakte. Ik vond het wat saai en langdradig in het begin. Maar jeetje, ik ben blij dat ik heb doorgezet! Dit boek neemt een aantal hele verrassende wendingen en dan kun je het echt niet meer wegleggen. Kort samengevat gaat dit boek over een alleenstaande moeder die haar zoontje verliest bij een vreselijk ongeluk. Het zoontje wordt doodgereden en de bestuurder rijdt door. Het leven van de moeder verandert in een nachtmerrie en een dader lijkt niet gevonden te kunnen worden. Toch lijkt opeens alles heel anders te liggen en is er een totaal andere uitkomst van het politieonderzoek dan dat je voor mogelijk hield.

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Marcel van de Ven – De Kooi

6
De Kooi

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)

Dit boek stond al even op mijn lijstje om eens te lezen, vooral omdat ik graag naar het tv programma Hunted kijk en de auteur van dit boek daar een grote rol in speelt. Marcel van de Ven schrijft over zijn ervaringen als undercoveragent in een super speciaal team van de politie. Hij beschrijft belangrijke missies, hoe er allerlei apparatuur in het geheim geplaatst moet worden en over de momenten waarop het team bijna gesnapt wordt. Geen hoogstaande literatuur, maar wel een heel bijzonder boek dat een inkijkje geeft in een wereld waar ik geen idee van had.

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Kees van der Spek – Beroep: Avonturier

De tv programma’s van Kees van der Spek vind ik altijd enorm leuk om te kijken. Dit boek moest ik dan ook lezen. Dit is een boek dat lekker wegleest en een inkijkje geeft in allerlei situaties achter de schermen. Vaak heb je geen weet van wat er allemaal gebeurt bij het maken van een aflevering van zo’n programma als dat van Kees. Dit boek neemt je mee in allerlei situaties, van gekke gebeurtenissen tot ronduit gevaarlijke omstandigheden in landen ver weg van hier. Ook weer zo’n boek dat ik in no-time uitlas en waar ik veel plezier van beleefde.

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Linda Hakeboom – Alleen Nog Vandaag

Ik heb zelf Linda niet zo gevolgd de laatste jaren, maar ik had wel gehoord over haar strijd tegen borstkanker. Op één of andere manier wilde ik dit boek opeens graag lezen en wow, dat kwam even binnen. Linda is niet alleen een ontzettend goede schrijfster, ze heeft ook een bijzonder en indrukwekkend verhaal te vertellen. Ze beschrijft in het boek niet alleen het krijgen van de diagnose borstkanker, de vreselijke behandelingen die ze heeft moeten ondergaan, maar ook over haar jeugd die verre van rooskleurig was. Van een afwezige vader tot aan vreselijke pesterijen in haar jonge jaren. Heel veel respect voor Linda en erg onder de indruk van haar boek.

Clare Mackintosh – Gegijzeld

9

En om het lijstje met boekentips voor de kerstvakantie 2023 af te sluiten, toch nog een Clare Mackintosh (ik heb blijkbaar veel van haar gelezen de afgelopen maanden haha). Maar ook dit boek vond ik weer een absolute aanrader! Mina is stewardess en gaat aan boord van de eerste rechtstreekse vlucht van Londen naar Sydney. Een behoorlijk spannende vlucht, maar het blijkt al gauw een totale nachtmerrie te worden. Ze ontvangt een briefje waarin haar dochter wordt bedreigd en zij kapers moet helpen om het vliegtuig te gijzelen. Een onmogelijke keuze om te kiezen tussen haar dochter en een vliegtuig vol passagiers en collega’s. Het boek blijft van begin tot einde spannend. Van mij hadden de laatste korte hoofdstukken met verrassende plotwendingen niet perse gehoeven, maar het was wel nog even een onverwachte touch die ik totaal niet zag aankomen.

Dit boek las ik via mijn Kobo Plus abonnement.

Karl Geary – Juno Loves Legs

Dit boek speelt zich af in het Dublin van de jaren 80 en beschrijft de bijzondere vriendschap tussen Juno en Legs. Allebei hebben een moeizame jeugd, met armoede, problematiek in het gezin en een strenge katholieke school. Een liefdevolle vriendschap ontstaat tussen de twee buitenbeentjes en jaren later komen ze elkaar weer tegen. Nog steeds in barre omstandigheden, maar de vriendschap overwint alles. Een triest boek, maar ook hartverwarmend. Voor mij had er nog iets meer diepgang in de personages mogen zitten, maar misschien is juist deze manier van schrijven wel wat het boek zo mooi maakt. Ik raad hem aan!

Mijn e-reader

Veel van deze boeken heb ik als e-book gelezen op mijn e-reader. Benieuwd welke ik gebruik en wat mijn ervaringen zijn? Check dan even mijn blog met review over de Kobol Libra 2 e-reader.

Meer boekentips? Check zeker mijn eerdere artikelen met boeken aanraders!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!